O profesoară nu este lăsată să dezvăluie neregulile care îi afectează pe elevi

Data:

O profesoară nu este lăsată să dezvăluie neregulile care îi afectează pe elevi. „Aleg să nu tac, chiar dacă asta mi s-a cerut imperativ astăzi!”, așa își începe povestea profesoara Cristina Rusu de la Colegiul INFOEL din Bistrița.

Profesoara reclamă faptul că li se pune pumnul în gură profesorilor incomozi, chiar dacă aceștia prezintă nereguli care afectează viața și sănătatea elevilor.

În fapt este vorba despre mâncarea copiilor din internat și de stres la locul de muncă. Astfel, de un an de zile profesoara Cristina Rusu a sesizat verbal că elevii se plâng de mâncarea de la cantină și că unii muncitori se plâng că sunt hărțuiți la locul de muncă (de către șeful de compartiment).

De fiecare dată, directoarea colegiului INFOEL, Puțura Alina, a promis că aceste lucruri se vor ameliora și, pentru anumite perioade, așa a fost.

Citește și Încă o directoare de spital și-a angajat soțul, taximetrist, în subordine – candidat unic

Ce reclamă Cristina Rusu

Profesoara Cristina Rusu, în 2 octombrie, în calitate de lider de sindicat în cadrul școlii, a înregistrat la secretariatul instituției, în numele și la solicitarea unui membru de sindicat, încadrat pe postul de bucătar, o sesizare în care, printre altele, solicita alimente conforme calitativ și cantitativ pentru prepararea mâncării copiilor și reclama faptul că se simte stresat la locul de muncă (din cauza comportamentului administratorului).

Sesizarea nu a fost soluționată nici până în prezent, nici măcar nu au fost dispuse verificări. Ulterior, pe 18 octombrie, DSVSA-ul a amendat școala cu 10 000 lei, iar în 19 octombrie, OJPC a aplicat o amendă de 32 000 lei, ambele pentru nereguli la cantina școlii.

Scenariul unei maziliri (varianta scurtă):) este titlul unei alte postări pe FB a profesoarei Cristina Rusu în care ne explică pe scurt cum a fost înlocuită din funcția de lider de sindicat pentru că a devenit incomodă prin sesizările către presă și autoritățile de control.

Citește și Foştii poliţişti cu pensii grase vor primi şi dobânzi la sumele reţinute şi înapoiate de stat

Profesoara de geografie Cristina Rusu a sesizat în trecut nereguli la concursurile de Geografie și a câștigat un proces împotriva statului român la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului după ce a dat statul în judecată fiindcă a pierdut în România procesul privind libertatea de opinie și dreptul la liberă exprimare.

Cristina Rusu e apreciată de elevi și de părinți, fapt ce se poate vedea și din reacțiile de susținere ale oamenilor pe rețelele de socializare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian, expusă în premieră la Iaşi | Ziarul de Iași

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian face parte din colecția...