Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Data:

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani. Până la obţinerea finanţării europene, CJ a prevăzut bani în bugetul propriu şi, între timp, recrutează supervizori pentru perioada restaurării clădirilor de pe Cuza Vodă 29.

Două oferte au fost depuse pentru contractul de servicii de supervizare a lucrărilor de consolidare şi renovare a clădirilor Filarmonicii.

Licitaţia a fost lansată de beneficiarul restaurării, Consiliul Judeţean, cu două săptămâni în urmă de la o valoare estimată de 500 de mii de lei.

Cele două oferte vin din partea firmei ieşene Medos Construct & Consulting şi a asocierii a două firme bucureştene, Outlines (lider) şi STD Engineering Solutions.

„Perioada de prestare a serviciilor de supervizare a contractului este de 93 luni”, respectiv peste 7 ani şi jumătate, precizează anunţul de licitaţie.

Aşa cum am relatat, administraţia judeţului a prevăzut în bugetul pe anul în curs 2,38 milioane de lei, bani care „reprezintă cheltuieli de capital pentru execuţie lucrări, diriginţie de şantier şi asistenţă din partea proiectantului şi cotele (taxele, n.r.) către Inspectoratul de Stat în Construcţii”, potrivit unei hotărâri adoptate de consilieri în ianuarie.

Încep lucrările la Filarmonica Iași

Amintim că, pentru obţinerea finanţării investiţiei, Consiliul Judeţean s-a aliat cu Primăria Iaşi în cadrul unui proiect mai mare, „Creşterea atractivităţii zonei centrale a Municipiului Iaşi din punct de vedere socio-economic, cultural şi turistic”.

Acesta include, printre altele, reabilitarea parcului de pe Esplanada Teatrului Naţional şi extinderea zonei pietonale, aplicaţia vizând Programul Operaţional Regional Nord-Est 2021-2027.

Citește și Mircea Cărtărescu distins cu Premio Mondello, distincție acordată lui Milan Kundera sau Thomas Bernhard

Contractul de lucrări propriu-zis a fost încheiat cu Iasicon SA, iar ordinul de începere a fost emis săptămâna trecută. Societatea de construcţii are termen 19 luni să finalizeze şantierul, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Criminal evadat din București, prins în Oradea, după ce a fost recunoscut de un cetățean

Un criminal încarcerat la Penitenciarul Rahova din București, care a reușit să evadeze marți, în timp ce se afla sub escortă, a fost prins la Oradea, după ce un cetățean l-a recunoscut și a sunat la 112.

Parlamentul European aprobă noul pact al UE privind migrația și azilul

Parlamentul European a adoptat astăzi noul pact al UE...

Poza cu eclipsa văzută din spațiu, care a devenit virală, nu e reală

O poză cu eclipsa văzută din spațiu este de...