Informaţii incendiare din cazul procurorului ieşean acuzat de viol

Data:

Jurnaliștii „Ziarul de Iași” au aflat informații noi și șocante despre dosarul presupuselor violuri ale lui Daniel Bosânceanu, procuror la Parchetul Judecătoriei Răducăneni pe care acesta le-ar fi săvârşit în apartamentul său din cartierul Nicolina. 

Surse care cunosc acest caz susţin că în caz sunt informaţii care afirmă faptul că Bosânceanu ar fi violat-o și pe o soră a acesteia. Aceasta este măritată și nu ar dori să îl incrimineze. Al doilea amănunt ar fi amploarea cu care procurorul ar fi viciat declarațiile fetei, iar cu privire la acest aspect rolul procurorului de caz este  important de lămurit. Bosânceanu ar fi adus o adeverință – spun aceleaşi surse apropiate dosarului –  prin care un medic l-ar fi declarat impotent.

Părinții fetei au cerut o contraexpertiză, însă procurorul de caz nu ar fi fost de acord. După plângerea fetei în care reclama abuzul sexual, Bosânceanu a slăbit 30 de kilograme, cel mai probabil din cauza ”grijilor”. Potrivit unor surse judiciare, acesta și-a schimbat numărul de telefon ca să nu fie ”deranjat”. De asemenea, fata violată, care a depus plângerea împotriva lui, este de negăsit.

În anul 2015, familia Mardare, domiciliată într-o localitate de lângă Răducăneni, avea șapte copii, dintre care două fete. Acestea aveau 15 ani, respective 16 ani. Fiica în vârstă de 15 ani învăța la Iași. În același an, acuzatul Daniel Constantin Bosânceanu era procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Procurorul se cunoștea cu familia Mardare, deoarece prin 2014 acesta i-a botezat un copil, devenind cumătri. Problemele au început într-o zi când cumătrul procuror i-ar fi cerut permisiunea capului familiei Mardare ca fata de 15 ani să meargă la un apartament din zona Nicolina să o ajute pe soție la curățenie. Tatăl acesteia nu știa, probabil, că procurorul se mutase împreună cu soția la casă, undeva în zona Valea Adâncă.

Citește și: VIDEO Tatăl lui Vlad Pascu, cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce a intrat cu scuterul în jurnaliști

În acel apartament, dar și în mașina celui acuzat, spune fata în plângerea către procurorii ieşeni, ar fi fost abuzată sexual, ba chiar și violată de către Bosânceanu, în 2018.

Există informaţii că și sora victimei ar fi fost violată

Însă fata nu ar fi povestit tot: potrivit surselor Ziarul de Iași, în caz există informaţii că și sora acesteia ar fi fost violată de către procuror. Aceasta este însă măritată în prezent, are și copii, și nu dorește să facă plângere. Fata care a făcut plângerea  în anul 2018 este plecată în prezent într-o altă țară și nu mai ține legătura cu apropiații.

În anul 2018, Bosânceanu avansase la funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, funcție la care avea să renunțe de bunăvoie.

Citește și: Mama lui Vlad Pascu, reținută 24 de ore de procurorii DIICOT

În anul 2018, după șapte luni de la depunerea plângerii, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au pus sub acuzare pe Bosânceanu. Pe 12 iulie 2018, Daniel Bosânceanu era oficial suspect pentru viol și influențarea declarațiilor. Pe 19 octombrie, procurorii au clasat dosarul din lipsă de probe. Tot atunci a dispărut și fata.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia vrea să își extindă apele teritoriale în Marea Baltică | Argeșul Online

Rusia vrea să își extindă apele teritoriale în Marea...

Amenajarea centrului expozițional de la Cazinoul din Constanța va costa 1,5 milioane de euro | Info Sud-Est

Primăria Constanța a semnat, zilele trecute, contractul pentru realizarea...

Încă o vară cu trafic infernal în Oradea, din cauza șantierelor | Bihoreanul

Trafic infernal în Oradea. Municipalitatea are planificate șantiere pentru...