Instalația „Te aștept” de pe Podul Elisabeta din Cluj a fost vandalizată

Data:

Instalația „Te aștept” de pe Podul Elisabeta din Cluj a fost vandalizată. Andi Daiszler, fondatorul Lights On Romania, a anunțat că instalația de lumini „Te aștept” a fost distrusă de indivizi necunoscuți. Aceasta era amplasată pe Podul Elisabeta, însă cineva a tăiat cablurile cu care era prinsă. Acum, instalația se află în apele Someșului și a suferit „pagube ireparabile”.

Un incident similar cu o instalație Lights On a mai avut loc în urmă cu câțiva ani. Este dezamăgitor faptul că asemenea acte se repetă în Cluj-Napoca.

„Astăzi am anunțat Poliția pentru fapte de vandalism și distrugere care privesc una dintre instalațiile noastre de la Cluj-Napoca. Este pentru a doua oară în decursul celor 6 ani de existență când ne lovim de asta. În cursul zilei de ieri, persoane necunoscute au tăiat, desfăcut și desprins cablurile de ancorare, cordelinele și chingile de siguranță cu care colegul nostru Adi Bălan a asigurat instalația ‘TE AȘTEPT’ pe podul Elisabeta din oraș. Instalația a suferit pagube ireparabile, urmând ca în zilele următoare să fie ridicată din apele Someșului. Ne arătăm pe această cale tristețea față asemenea atitudini manifestate de persoane iresponsabile care au distrus cu bună știință un element artistic inofensiv care a creat atâta bucurie și care a legat oameni. Avem încredere că oamenii legii vor găsi persoanele responsabile și suntem convinși că împreună putem contribui la o mai bună educație civică a semenilor noștri.

Citește și Sinecurile șefului CJ Iași: director fără studii, soția acestuia angajată la Agenția pentru IMM

Reamintim că la prima ediție Lights On (în 2018), echipa tehnică a pescuit o casetă de lumină aruncată intenționat în Someș, în vreme ce un grup de tineri au încercat să fure cele patru biciclete care alimentau instalația Copacul de lumină. De atunci și până acum considerăm că am clădit o comunitate mai atentă, mai deschisă și mai tolerantă și nu vom lăsa astfel de incidente izolate să definească un întreg oraș pe care-l prețuim la rândul nostru”, a transmis Andi Daiszler. „Dacă ar ştii unii cât de greu a fost să ajungem până aici… Chiar nu meritam asta”, a mai adăugat fondatorul Lights On, citat de Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...

4 primari din Olt candidează singuri. Nimeni nu a vrut să li se opună | Reporter24

4 primari din Olt candidează singuri. Candidații la funcția...

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...