Sinecurile șefului CJ Iași: director fără studii, soția angajată la Agenția pentru IMM

Data:

Sinecurile șefului CJ Iași: PNL a venit la putere cu tot familionul după ce a câștigat Consiliul Județean în 2020. Costel Alexe l-a pus pe Vlad Babă director la Școala Populară de Arte, deși n-avea studii, iar soția a fost angajată la Agenția pentru IMM-uri.

Totul s-a petrecut fulgerător, în perioada noiembrie-decembrie 2020. Gabriela Babă luase 55 p la scris, dar a primit punctaj maxim la oral.

Babă are o casă la Aroneanu, un alt teren extravilan, pe malul lacului, și un apartament în Poitiers. Toate bunurile au dispărut din declarația de avere a soției lui Babă, în 2023, deși apăreau în 2021. La Iași, cine ia Puterea își angajează la stat toate neamurile.

Anterior, subprefectul Dolachi își angajase soția la Cadastru. A divorțat, s-a recăsătorit, iar noua nevastă a fost angajată, prin transfer, la APIA.

Două terenuri și o vilă în Aroneanu, dar și un apartament în Poitiers s-au evaporat de la un an la altul (2022-2023) din declarația de avere a Gabrielei Babă, fostă Guzun. Femeia a devenit, în august 2021, soția lui Vlad Babă, fostul director al Școlii Populare de Arte, inculpat penal.

Citește și A murit cea mai în vârstă femeie din România

Anterior, în 2020, când cei doi constituiau deja un cuplu de mulți ani, au dat ambii lovitura, în aceeași perioadă, accesând posturi publice interzise muritorilor de rând.

În noiembrie 2020, după ce PNL a preluat puterea locală, Vlad Babă a fost numit consilier al lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași și, aproape instantaneu, detașat ca șef al Școlii Populare de Arte.

Soția nu știe cum se completează o declarație

În perioada octombrie-decembrie 2020, Gabriela Babă, pe atunci încă Guzun, a participat la un concurs de consilier asistent la Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovarea exportului (AIMMAIPE) Iași.

Pe care l-a și promovat, devenind astfel angajata instituției condusă Narcis Tăbăcaru, director aflat în siajul PNL. O poveste despre o impresionantă avere, fals în declarații și dosare penale.

Pe 13 iunie 2023, Gabriela Babă a depus declarația de avere anuală în calitate de consilier asistent la AIMMAIPE Iași. În respectivul document, la rubrica de bunuri imobile, terenuri și clădiri, femeia nu a completat nimic.

Gestul a fost surprinzător mai ales că în declarația din 2022, aceasta notase două terenuri în Aroneanu (505 mp și 939 mp), o vilă cu o suprafață de 244 mp amplasată în aceeași localitate și un apartament de 60 mp în Iași, toate avându-l drept titular pe soțul său, Vlad Corneliu Babă.

Mai multe aflați din Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...