Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public, un proiect pentru execuția unei pasarele peste drumul european. Construirea era asumată de un investitor privat, iar singurul lucru pe care trebuia să-l facă municipalitatea era să-l sprijine pe acesta în obținerea autorizației și devierea unor rețele de utilități. Dar, Primăriei i-au trebuit 2 ani și 6 luni să emită avizul. Între timp, valoarea pasarelei s-a dublat, iar investitorul a renunțat la proiect.

Într-un punct de vedere trimis ZDI, Primăria Iași spune că și-a îndeplinit, prin structurile de specialitate, „obligațiile asumate conform contractului”, dar una dintre obligații „a fost mai laborioasă”. În același timp, reprezentanții instituției spun că Primăria Iași a preluat inițiativa, iar pasarela ar urma să fie făcută cu fonduri de la bugetul local.

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

La proiect s-a renunțat încă din 2022, dar abia acum s-a aflat

Investiția a fost asumată de către Asociația de Sprijin Comunitar pentru un Viitor Mai Bun, iar pasarela trebuia construită în zona ansamblului de birouri IDEO, la ieșirea din oraș prin Păcurari, astfel încât să asigure o trecere în siguranță a pietonilor peste drumul european și, în același timp, o fluidizare a traficului. Organizația a informat Primăria Iași încă din luna noiembrie 2022 că renunță la investiție, dar încetarea acordului de parteneriat între cele două părți va fi aprobată de către Consiliul Local Iași abia în ședința ordinară care va avea loc săptămâna viitoare, pe 20 mai.

În adresa trimisă de asociație către municipalitate în toamna anului 2022 se preciza că, la momentul inițierii proiectului (2019), proiectarea și execuția pasarelei avea o valoare de aproape 190.000 euro, fără TVA.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Cine sunt primarii care au atras finanțări-record din PNRR

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related