Italia dă Austria în judecată la Curtea de Justiție a UE pentru că reintroduce controalele la frontieră

Data:

Guvernul italian va acționa Austria în fața Curții de Justiție a UE pentru blocarea punctului de frontieră Brenner, a anunțat vicepremierul Matteo Salvini, calificând demersul Austriei drept un „act de violență și aroganță politică”, potrivit La Stampa și Euractiv.

Salvini a denunțat Austria pentru că a blocat transportatorii italieni și pentru că a anunțat recent controale la frontiera sa cu Italia pentru a împiedica trecerea migranților ilegali care au sosit în valuri pe coastele italiene în ultimele săptămâni.

Și premierul Marcel Ciolacu a anunțat în urmă cu o săptămână că va da în judecată Austria la CJUE pentru a cere despăgubiri financiare dacă Viena continuă să blocheze aderarea României la Schengen.

„După patru ani de inactivitate din partea Comisiei Europene, am decis să activăm în mod oficial procedura prevăzută la articolul 259 din TFUE, care dă dreptul unui stat membru de a introduce o acțiune la Curtea Europeană de Justiție împotriva unui stat membru pentru încălcarea legislației europene”, a declarat Salvini.

Citește și Unul dintre răniții grav în explozia magistralei de gaz din Vrancea are mare nevoie de ajutorul semenilor

Pentru Salvini, decizia guvernului austriac este un „act de violență și aroganță politică” care trebuie să înceteze cu un „gest puternic, dar necesar” din partea guvernului de centru-dreapta condus de Giorgia Meloni (Fratelli d’Italia/ECR), având în vedere că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu a semnat inițierea procedurii împotriva Austriei. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel...