„JEG”, „SRI”, „KGB” sau „ION”, numere de înmatriculare cerute de români, dar interzise de lege

Data:

Numărul de înmatriculare al unui autoturism a devenit pentru șoferi un mod de a-și exprima individualitatea și tocmai de aceea mulți șoferi aleg să plătească în plus pentru a li se permite personalizarea lui.

Anumite combinații de litere sunt deja interzise în numerele de înmatriculare. Potrivit Capital, din acest an sunt interzise numerele de înmatriculare care conțin cuvântul „ION”. Autoritățile au decis acest lucru deoarece literele „I” și „O” pot fi confundate cu cifrele „1” și „0”, fapt care ar putea crea confuzie pentru agenții de circulație.

Alte combinații interzise sunt: „III”, „OOO”, „DAI”, „PIX”, „TOV”, „ROM”, „COW”, „POC”, „BOU”, „BOY”, „GAY”, „JAF”, „JEG”. De altfel, pe listă se află și „INA”, „KGB”, „XXX” sau alte numere care ar putea avea conotații sexuale. Nici litera „Q” nu este utilizată la plăcuțe.

Totodată, există și alte numere de înmatriculare care apar „blocate” în sistem, pentru că sunt utilizate de instituții ale statului. De exemplu: „POL”, „SNT”, „DEP”, „SRI”, „GUV”.

Vehiculele înmatriculate cu numere restricţionate ulterior

Persoanele care deţin deja vehicule înmatriculate cu numere restricţionate pot utiliza în continuare numerele în cauză, dar numai până la înstrăinarea vehiculului.

În cazul vânzării unui autovehicul, numărul de înmatriculare şi plăcuţele sunt transferate automat, fără plată, noului proprietar, dacă acesta are domiciliul sau sediul în acelaşi judeţ. Regulamentul Rutier menționează că numerele de înmatriculare se atribuie la rând, în ordine crescătoare.

Citește și Cum arată ordonanța privind noile măsuri fiscale care ar trebui să acopere găurile bugetare

Deși proprietarul vehiculului poate solicita, în schimbul unei taxe care se plătește la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), un număr de înmatriculare preferențial, nu pot fi alese combinaţii de litere ce pot avea o semnificaţie obscenă sau care pot fi asociate cu denumirile unor autorităţi publice, dacă acestea au cerut acest lucru. (Monitorul de Botoșani)

sursa foto – Impact.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Top cele mai fiabile mașini de pe piață

Top cele mai fiabile mașini de pe piață

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel,...

Autoturismele BMW care circulă în România sunt cele mai avariate

Autoturismele BMW care circulă în România sunt cele mai...