Judecătoarea Burlan, acuzată de luare de mită, a ieșit la pensie după ce a încasat 1 milion de lei salarii restante

Data:

Judecătoarea Burlan, acuzată de luare de mită, a ieșit la pensie. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare. Magistrata a fost judecată pentru luare de mită și a scăpat după o decizie a Curții Constituționale. Reangajată la tribunal, Burlan a primit 1 milion de lei salarii restante și după cinci luni s-a pensionat cu aproape 20.000 de lei net/lună.

Judecătoarea suspendată Elena Burlan și-a reluat activitatea pe 16 martie 2023, după ce ÎCCJ a decis încetarea procesului penal față de aceasta ca urmare a intervenirii prescripției, în baza unei decizii a CCR.

Reangajată la Tribunalul București, ea a încasat salariile restante pe ultimii 5 ani cât a fost suspendată. Adică, aproximativ un milion de lei. A mai stat cinci luni la tribunal, apoi s-a pensionat cu aproximativ 20.000 de lei pe lună /net.

Salariul mediu al unui judecător de tribunal cu vechimea lui Burlan este de 16.000 de lei pe lună.

Citește și: O judecătoare va primi salarii restante de peste 3 milioane de lei, după ce faptele pentru care era judecată s-au prescris

Venituri din chirii

În acești cinci ani, ea a trăit din chirii și din salariul soțului, Marcel Pușcaș. Judecătoarea are pe numele ei două apartamente în București și o casă în Corbeanca. În 2021, a încasat din chirii 15.600 de euro.

Soțul său are o pensiune de 600 mp în localitatea Mallnitz, Austria.

Judecată pentru luare de mită, Elena Burlan a fost condamnată la fond, de Curtea de Apel București, la o pedeapsă de  3 ani şi 6 luni de închisoare după ce a luat de la niște interlopi 10.000 de euro prin intermediul unei ghicitoare.

Banii erau pentru a înlocui măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru un interlop din clanul Vică din Chitila.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. „…iohanis a semnat decretul de pensionare… sotul, pensiune de 600 mp in Austria…”___–-___ o noua dovada ca acest iohan* este pus pe distrugerea tarii, impartind bugetul statului(taxele celor ce produc), la clientela, iar o pensiune de 600 mp in Austria, costa(construire sau cumparare), cel putin 2 mil. euro, bani obtinuti din spagi platite de interlopi sau diversi altii, ajunsi la stramtoare si care si-au permis sa-si cumpere libertatea, sau -oricum- sa fie sanctionati mai bland, iar aceasta „judecatoare” este evident, face partea din mafia din justitie…(*„…pretul produselor alimentare pe plan mondial, revine…”///2- Corina Crețu dezvăluie o realitate alarmantă: „Guvernul României nu a accesat decât jumătate din totalul fondurilor alocate. Mult sub media europeană” ///3-rOMANIA CONTINUA SA AIBE UNA DINTRE CELE MAI MARI INFLATII INDUSTRIALE DIN UE(…)____–-____preturile la produsele alimentare au „revenit la normal”, datorita dorintei de profit, altfel -la zi- nu exista motivatie justificativa ca aceste preturi sa nu scada…Iar despre Romania, totul este „in orar”, iohanis si gastile vor sa distruga Romania, care a platit cotizatii de miliarde( de euro), in zeci de ani, iar cand sa-si primeasca banii inapoi, NU se poate, pentru ca iohan, catzu, ciuca, etc., vor sa-si mentina salariile uriase si pensiile speciale, pentru ei si inca 2 sute mii de inalti paraziti, care nici nu au muncit, nici nu au cotizat la pensii, si s-au pensionat la max. 50 ani…Culmea nerusinarii si imposturii oficializate!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...