Judecătoarea care nu justifică 6 milioane de euro, promovată la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care îi verifică averea

Data:

Judecătoarea care nu justifică 6 milioane de euro a fost promovată de CSM la Curtea de Apel Bucureşti, tocmai instanţa care îi verifică averea, potrivit ordinii de zi soluţionate din data de 21 noiembrie 202 (vezi la punctul 27), citată de G4Media.

Gabriela Cristina Mazilu este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu justifică peste 6 milioane de euro, a fost promovată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii la Curtea de Apel Bucureşti începând cu 1 ianuarie 2024.

Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti – cab1864.eu – judecătoarea Mazilu figurează deja în componenţa Secţiei a 5-a Civile de la Curtea de Apel Bucureşti, însă potrivit evidenţei nominale a judecătorilor de pe site-ul CSM, judecătoarea Mazilu figurează la Tribunalul Bucureşti.

Explicaţia este că judecătoarea Mazilu a fost delegată de câteva luni la Curtea de Apel Bucureşti, acum CSM doar a formalizat practic statutul judecătoarei, potrivit unor surse judiciare.

Citește și CCR a decis că angajații DNA nu pot fi dați afară când vrea șeful instituției. Procurorii Ardelean și Onea ar putea reveni pe funcții

Judecătoarea care nu justifică 6 milioane de euro. Cum și-a făcut averea

Pe 11 octombrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a descoperit o „diferență nejustificată în cuantum total de ‪30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcției publice” în cazul judecătoarei Gabriela Cristina Mazilu de la Tribunalul Bucureşti. „

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA”, mai precizează ANI.

Gabriela Cristina Mazilu nu avea niciun imobil declarat, niciun autoturism și niciun leu în conturi, conform declarației de avere depusă în acest an, depusă pe site-ul ANI.

A consemnat o datorie de 150 de mii de euro către Gabriel Mazilu. La capitolul venituri a notat 191.932 de lei de la Tribunalul București – salariu și 99.132 de lei, de la aceeași instituție – drepturi salariale. De la Consiliul Superior al Magistraturii a primit 5.421 de lei după ce a fost membru în cadrul unei comisii.

Citește și Fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita, eliberat azi din închisoare

În trecut, pe când era la Judecătoria Sectorului 4, judecătoarea Mazilu a fost investigată de Secţia Specială în legătură cu dosarul BRD de la DIICOT, însă cazul a fost clasat. Judecătoarea a fost căsătorită cu omul de afaceri Cristian Relu Aparaschivei, considerat mâna dreaptă a lui Remus Truică, condamnat definitiv la 7 ani de detenţie în dosarul Băneasa.

Mai multe puteți citi în G4 Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...