Judecătoria Brăila, un singur magistrat la 1.523 de dosare

Data:

Încărcătura pe judecătora la Judecătoria Brăila a fost, în 2022, peste media națională de 1.370 dosare/judecător. Astfel, un singur judecători a avut de soluționat nu mai puțin de 1.523 de cauze.

Totodată, instanța brăileană a funcționat, pe parcursul anului trecut, cu o medie de 18 judecători dintr-o schemă prevăzută cu 31 de magistrați. Astăzi, în februarie 2023, sunt și mai puțini judecători, respectiv 13: 10 judecători la Secția Civilă și 3 la Secția Penală.

Totuși, se află în derulare două examene de admitere în magistratură, Judecătoriei Brăila fiindu-i alocate, la ambele, un număr de 10 locuri. În ceea ce privește dosarele înregistrate pe rolul Judecătoriei Brăila în 2022, acestea au fost în creștere cu 1.686 față de 2021, respectiv un număr de 19.834, la care s-a adăugat stocul de dosare din anul anterior, și anume 8.948 de cauze.

Astfel, din totalul de 27.882 de dosare, cei 18 judecători au soluționat 19.439, o cifră în creștere față de 2021, titrează DeBrăila.ro.

sursa foto – Capital.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Alin Cristea
Alin Cristea
Alin Cristea, coordonator editorial al site-ului de știri debraila.ro, a colaborat, de-a lungul timpului, cu publicații precum Libertatea sau G4Media, fiind cunoscut, în mod special, pentru investigațiile care vizează politicieni, magistrați, polițiști, afaceriști și capi ai crimei organizate din Brăila.La începutul anului 2022, anchetarea jurnalistului brăilean de către DIICOT, care l-a acuzat de pornografie infantilă pentru publicarea unui filmuleț care a dus la arestarea agresorului unui minor, a mobilizat jurnaliști din toată țara și numeroase ONG-uri din România care apără libertatea presei, stârnind inclusiv reacții internaționale - Reporteri fără Frontiere, Platforma Consiliului Europei pentru Siguranța Jurnaliștilor și Comisia Europeană.S-a vorbit, în cazul lui Cristea, de un abuz fără precedent și o acțiune de intimidare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un site anonim a devenit unul dintre cei mai importanți pioni ai dezinformării rusești

Russian News difuzează fără critici propaganda rusă, inclusiv materiale...

Scandal în Austria din cauza bocancilor soldaților, făcuți în România

Ministrul Apărării de la Viena, Klaudia Tanner, le-a oferit,...

Libertatea: AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de la bugetul de stat

AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de...