VIDEO Vicepreședintele SUA: „România a demonstrat o generozitate și un curaj extraordinare. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”

Data:

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a mulțumit la București românilor pentru modul cum au sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina.

„Mulțumesc pentru prietenie și primirea călduroasă, pentru parteneriatul pe care îl avem. Le mulțumesc cetățenilor români în numele SUA. România a demonstrat o generozitate și un curaj extraordinare. Întreaga lumea a văzut cum ați primit refugiații ucraineni (…).

Astăzi am reafirmat tăria relației dintre SUA și România. Angajamentul SUA față de articolul 5 e de nezdruncinat (…).

Un atac asupra unui membru NATO e un atac asupra întregii alianțe. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt prezentă aici pentru a reafirma angajamentul SUA”, a declarat vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii.

Alianța nord-atlantică este tot mai puternică și mai solidă, a menționat Kamala Harris, care a insistat să îl avertizeze pe Putin că americanii nu vor face concesii în cazul unui atac asupra României sau Poloniei.

YouTube video

„Nu vom ceda niciun milimetru în ceea ce priveşte angajamentele care ne leagă”

Declarația vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, vine după cea similară a președintelui României, Klaus Iohannis.

„Vizita dumneavoastră reflectă profunzimea şi soliditatea parteneriatului stratetig bilateral. I-am transmis doamnei vicepreşedinte aprecierile României pentru leadership-ul SUA. Am coagulat împreună un răspuns ferm şi promp atât în planul asistenţei pentru Ucraina, cât şi în ceea ce priveşte sancţiunile pentru Rusia.

Doamna vicepreşedinte a reconfirmat angajamentul deplin al SUA pentru Articolul 5 al NATO. El cuprinde esenţa şi spiritul NATO şi garantează că orice încercare de a afecta securitatea unui stat NATO, va primi răspunsul prompt al Alianţei. NATO va acţiona fără ezitare pentru fiecare stat aliat. Nu vom ceda niciun milimetru în ceea ce priveşte angajamentele care ne leagă.

Am mulţumit pentru consolidarea prezenţei militare a SUA în România, Am discutat despre necsitatea creşterii prezenţei militare americane şi aliate pe termen lung. Am transmis că la rândul său, România înţelege că securitatea începe acasă şi am luat recent creşterea cheltuielilor pentur apărare la 2,5%”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...