Karpatia Horse Show este ocazia perfectă pentru a combina stilul ecvestru clasic cu elemente șic

Data:

Karpatia Horse Show 2023 este, la cea de a opta ediție, cel mai spectaculos concurs de călărie din România. Pe Domeniul Cantacuzino din Floreșt, Prahova, la doar o oră de București sau Brașov, îmbină sportul cu ținutele elegante, modernul cu istoria, competiția cu muzica.

La Karpatia Horse Show 2023, între 22-24 septembrie, concurează un număr record de călăreți și peste 150 de cai înscriși în diferitele categorii de competiții.

Citește și: Număr record de călăreți și cai înscriși la Karpatia Horse Show 2023. Parade spectaculoase și demonstrații de măiestrie ecvestră ce vor încânta publicul

PRESShub a discutat cu Mihnea Vîrgolici, directorul Karpatia Horse Show 2023, despre cele mai importante evenimente care vor avea loc în cadrul festivalului de la Florești


PRESShub: Cum a ajuns Karpathia Horse Show cel mai mare concurs hipic din România?

Mihnea Vîrgolici: Cu perseverența, ambiția și munca unei echipe de peste 120 de persoane. Ediția din 2023 Karpatia Horse Show este extrem de importantă pentru noi, deoarece găzduiește etapa de calificare pentru Olimpiada de la Paris din 2024. 

Este a treia oară când găzduim o etapă de Olimpiadă, după etape calificative pentru Tokyo (KHS 2019) și Rio de Janeiro (KHS 2015).

Vom avea, în cele trei zile de concurs pe Domeniul Cantacuzino de la Florești- Prahova, sportivi de top din Austria, Bulgaria, Cehia, Ecuador, Elveția, Finlanda, Portugalia, Spania, România.

Am ajuns la acest nivel pentru că am dezvoltat continuu conceptul și am gândit la superlativ fiecare ediție.

Există o piață, dacă poate fi numită așa, pentru acest gen de festival?

Da, există. Atât pentru românii îndrăgostiți de cai, cât și pentru familiile cu copii care caută un loc în care să petreacă un weekend de neuitat. Am construit totul din pură pasiune pentru cai și din dorința de a crește vizibilitatea sportului ecvestru. 

Ne ajută, foarte tare, și Domeniul Cantacuzino de la Florești. Cei care ne trec pragul au la dispoziție Parcul Domeniului Cantacuzino, care se întinde pe o suprafață de 150 de hectare, extrem de ofertant pentru organizarea unor concursuri hipice de anvergură.

Karpatia Horse Show
Karpatia Horse Show

Care sunt vârfurile din acest an ale Karpathia Horse Show? De ce nu trebuie să ratăm ediția 2023?

Este o ediție specială. Avem un număr record de sportivi înscriși, 170, la 6 discipline ecvestre: dresaj, obstacole, concurs complet, working equitation, atelaje, voltije.

Separat, în afara concursurilor oficiale, vom avea o demonstrație de frumusețe pentru cai arabi. Iar în serile de vineri și sâmbătă vor fi concerte pe scena Micul Trianon, unde vor evolua Laura Bretan, Cristina Lupu, Dora Gaitanovici și Jurjak.

Cea de-a opta ediție conține și Concursul Complet Internațional CCI 4*, care va aduce puncte pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Cum va crește acest lucru spectaculozitatea concursului, pentru spectatori?

Sigur că un astfel de anunț ridică ștacheta evenimemtului și crește interesul sportivilor care au ca scop suprem participarea la măcar o Olimpiada în parcursul ascensiunii sportive. Avem o miză mare, sunt puncte importante  în joc și sunt convins că va fi o  competiție foarte strânsă.

Vom avea probe spectaculoase, avem obstacole pe întreg domeniul, iar spectatorii vor trăi trei zile pline de adrenalină.

Karpathia Horse Show este nu doar un eveniment hipic, ci și de lifestyle. Ce înseamnă acest lucru?

Ne dorim să ajungem să avem ținuta evenimentelor internaționale similare (Burghley, Badminton, Pau). La Karpatia, încă de la primele ediții, publicul a fost interesat să respecte și să adopte un dress code adecvat.

În anii următori și alții au prins curaj. Când vorbim de lifestyle, Karpatia Horse Show este ocazia perfectă pentru a combina stilul ecvestru clasic cu elemente șic în crearea unei ținute practice, comode, dar și sofisticate.

Am văzut în cei opt ani de Karpatia multe ținute elegante. Duminică vom avea parada eleganței, unde se vor da premii, ca în fiecare an. Cea mai inspirată ținută va fi primi trofeul eleganței KHS 2023.

Dincolo de concursurile de hipism, ce vor găsi cei care vin anul acesta la Karpathia Horse Show, pe istoricul domeniu Cantacuzino de la Florești?

Ce promitem este că vom petrece împreună cu publicul trei zile pline de adrenalină, aventură și distracție. Pe lângă clasicele concursuri de dresaj, cross-country, obstacole și atelaje vor fi probe de voltije și working equitation și, așa cum am spus, ne vom putea bucura împreună de concertele unor soliști și trupe foarte apreciate de către public.

Ne dorim să oferim publicului acces într-un loc de patrimoniu, cum e Domeniul Cantacuzino, care se află la numai o oră de București sau Braşov.

Sâmbătă, la proba de cross county, chiar recomandăm ca vizitatorii să se mute de la un obstacol la altul pentru a putea admira performanțele călăreților la toate tipurile de obstacole.

Am remarcat că există și o zonă de rulote și corturi? Care sunt condițiile oferite?

Avem o zona pregătită să găzduiască 200 de persoane, cu toalete și energie electrică. Suntem aproape sold out cu aceea zonă.

Care este prețul pentru accesul la evenimentele din cadrul Karpathia Horse Show?

Avem categorii diferite de prețuri, așa că toate detaliile le găsiți website-ul evenimentului.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto principală: Mihnea Vîrgolici, Director Karpathia Horse Show 2023.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...