Legea UE privind refacerea naturii: peste 80% din habitatele europene sunt într-o stare precară

Data:

Legea UE privind refacerea naturii: peste 80% din habitatele europene sunt într-o stare precară. Conform noii legi, UE trebuie să pună în aplicare măsuri de refacere pentru cel puțin 20% din zonele terestre și maritime ale UE până în 2030 și pentru toate ecosistemele până în 2050.

Acordul politic provizoriu dintre Parlament și Consiliu asupra legii UE privind refacerea naturii, care urmează să fie supus votului final marți, prevede, de asemenea, că țările UE trebuie să refacă cel puțin 30% din habitatele degradate acoperite de noua lege până în 2030, 60% până în 2040 și 90% până în 2050, la un nivel calitativ acceptabil. În plus, noul regulament stabilește obiective pentru anumiți indicatori de biodiversitate din sectorul agricol, precum și pentru refacerea solurilor organice în turbăriile drenate utilizate pentru agricultură.

Citește și Iulia Navalnaia se va adresa Parlamentului European

Textul include unele derogări pentru statele membre, precum și o „frână de urgență” prin care obiectivele pentru ecosistemele agricole pot fi suspendate temporar în circumstanțe excepționale.

Context

Peste 80% din habitatele europene sunt într-o stare precară. La 22 iunie 2022, Comisia a propus o lege privind refacerea naturii pentru a contribui la redresarea pe termen lung a naturii deteriorate în toate zonele terestre și maritime ale UE, pentru a atinge obiectivele UE în materie de climă și biodiversitate și pentru a îndeplini angajamentele internaționale ale UE, în special cadrul mondial privind biodiversitatea de la Kunming-Montreal al ONUPotrivit Comisiei, noua lege ar aduce beneficii economice semnificative, deoarece fiecare euro investit ar genera beneficii de cel puțin 8 EUR, arată Parlamentul European.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...

„Paşte în parcare”, o inițiativă RoOmenia-Voluntari în Europa

„Paşte în parcare", o inițiativă RoOmenia-Voluntari în Europa, a...