Licitația pentru lucrările la drumul expres Oradea – Arad va fi lansată luna viitoare

Licitația pentru lucrările la drumul expres Oradea – Arad va fi lansată luna viitoare
Sursa imagine: Ebihoreanul.ro

Licitația pentru lucrările la drumul expres Oradea – Arad va fi lansată în a doua jumătate a lunii ianuarie, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, în ziua în care a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern pentru exproprierea terenurilor necesare.

Șoseaua, finanțată cu fonduri UE, va trebui să fie finalizată în termen de doi ani.

În ultima sa ședință din acest an, Guvernul a adoptat, joi, ultima Hotărâre referitoare la DX Oradea – Arad, pentru „declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Drum Expres Arad – Oradea, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional”.

Actul normativ a fost publicat și a intrat în vigoare vineri, la o lună după o altă HG, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției, potrivit cărora șoseaua va avea o lungime totală de 140 km, cu tot cu ramificații, și va costa 11,729 miliarde lei, echivalentul a aproape 2,6 miliarde euro, din care 10,083 miliarde lei (peste 2,24 miliarde euro) lucrările de construcții propriu zise, diferența urmând să acopere inclusiv despăgubirile acordate proprietarilor de terenuri.

Citește și: Toate minciunile lui Ciolacu. Ce spune și ce face de fapt

La licitație

Odată cu adoptarea HG privind exproprierile și realizarea documentației tehnice se încheie partea de proiectare și de avizare premergătoare celei de execuție.

„Asta înseamnă că avem un proiect tehnic cu toate avizele necesare. Urmează ca în 30 de zile să se emită deciziile de expropriere, după care vom primi autorizația de construire. În paralel, în primele zile ale lunii ianuarie vom preda CNAIR toată documentația și în prima jumătate a lunii se va decide modalitatea de realizare a implementării proiectului, cine va face licitația, CNAIR sau cele patru administrații publice locale”, a declarat BIHOREANULUI, vineri, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre droguri. Reacția FSANP: Copiii mor și ei se țin de glume pe tema stupefiantelor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.