VIDEO Liderul grupării Wagner spune că va retrage trupele din Ucraina

Data:

Șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a amenința că trupele sale se vor retrage din orașul ucrainean Bahmut pe 10 mai, deoarece Kremlinul îi mai furnizează doar 10% din muniția de care are nevoie.

„Aceştia sunt băieţii care au murit azi, sângele încă este proaspăt”, a declarat Prigojin într-un video postat pe Telegram, în care arată spre un număr impresionat de mercenari care au decedat în luptele din Ucraina.

Pe un ton agresiv, presărat cu înjurături, liderul grupării susține că numărul deceselor ar fi fost mai mici dacă avea muniția necesară. Evgheni Prigojin i-a făcut răspunzători pentru această situație pe Serghei Şoigu, ministru al Apărării, şi Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei Ruse.

Citește și: Românii au donat bani pentru crearea unei flote de spitale mobile blindate, în Ucraina

Wanger amenință că își retrage trupele

„Mă adresez în mod oficial șefului Statului Major General, ministrului Apărării, comandantului suprem suprem și poporului rus”, a mai declarat Evgheni Prigojin, într-o altă declarație postată Telegram.

„Declar în numele luptătorilor Wagner, în numele comandamentului Wagner, că la 10 mai 2023 suntem obligați să transferăm pozițiile din așezarea Bahmut către unitățile Ministerului Apărării și să retragem rămășițele Wagner în taberele logistice pentru a ne linge rănile”, susține oligarhul care finanțează gruparea de mercenari.

Citește și: Un bărbat a căzut în șina de tren din stația de metrou Aviatorilor

„Retrag unitățile PMC Wagner pentru că, fără muniție, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens”, a continuat el, susținând că Wagner a căzut „în dizgrația birocraților invidioși cvasi-militari”.

De luni de zile, liderul Wagner reclamă că Ministerul rus al Apărării nu furnizează unităţilor sale muniţia promisă.

Forțele lui Prigojin au avut un rol important în atacurile Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv în Bahmut.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a dorit să comenteze aceste informații, spunând reporterilor: „Bineînțeles, am văzut în mass-media, dar nu pot să comentez, deoarece se referă la operațiunea militară specială”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Strategia NATO în cazul unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova | Aktual24

Strategia NATO în cazul unui atac al Rusiei asupra...

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are guvernul polonez | Aktual24

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are...

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...