Încă 8 persoane ucise în Serbia într-un al doilea atac armat în doar două zile

Data:

Poliția îl caută pe atacatorul care a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare într-un oraș de la sud de Belgrad, rănind încă 13 persoane.

Cel puțin opt persoane au fost ucise și 13 au fost rănite în Serbia într-un atac armat la sud de Belgrad, a informat presa de stat, la doar o zi după ce a avut loc un incident similar într-o școală și nu mai puțin de nouă persoane au fost ucișe.

Atacatorul nu a fost găsit

Împușcăturile au început joi seara în apropierea orașului Mladenovac, când un atacator a deschis focul cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare și apoi a fugit. Șapte dintre răniți sunt în stare critică.

Poliția care îl caută pe suspect, despre care se presupune că este un tânăr de 21 de ani, a delimitat o zonă în care se crede că se ascunde, potrivit The Guardian.

Bratislav Gašić, ministrul afacerilor interne, a numit atacul „un act de terorism”. Directorul agenției de informații BIA, Aleksandar Vulin, și ministrul sănătății Danica Grujičić ar fi vizitat răniții în spital.

Citește și: „Șantajul” la Savonea, desființat de instanța supremă. Cum au dispărut înregistrări din dosarul procurorului Ardelean

Primul atac armat a avut loc miercuri

Miercuri, un elev de 13 ani a împușcat opt ​​colegi și un agent de securitate într-o școală primară din Belgrad, atac care a șocat țara balcanică.

Băiatul – un elev de 13 ani – ar fi planificat atacul în avans, pe bucăți de hârtie mototolite pe care oficialii le-au prezentat la o conferință de presă. El însuși a chemat poliția după ce și-a atacat colegii, au mai spus aceștia, scrie The Guardian.

Evenimentul este rar și posibil fără precedent în Serbia, o țară în care, deși populația deține multe arme rămase din războaiele din anii 1990, există o legislație strică privind folosirea acestora.

Citește și: Adolescentul care a ucis mai mulți copii în Belgrad nu poate fi acuzat penal. Atacul a fost premeditat

9 persoane ucise

Primele informații despre atac au apărut la scurt timp după ce elevii au început cursurile la școala elementară Vladislav Ribnikar, o instituție binecunoscută din Vračar, o zonă de lux a capitalei sârbe. Părinții panicați s-au grăbit la fața locului, relatează CNN.

Șapte fete și un băiat au fost uciși, alături de paznic, a declarat șeful poliției din Belgrad, Veselin Milić, la o conferință de presă. O studentă de naționalitate franceză s-a numărat printre cei uciși miercuri, a declarat Ministerul de Externe francez.

Alți șase copii și un profesor au fost internați în spital, a declarat Ministerul Afacerilor Interne din Serbia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: PEXELS.com

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...