Lista AUR pentru europarlamentare. Cine o deschide. Pe ce loc este Neamțu

Data:

Lista AUR pentru europarlamentare este deschisă de către Cristian Terheș, actual europarlamentar, ajuns în Parlamentul European pe listele PNȚ-CD, dar ca reprezentant al PSD.

Alianța AUR a depus luni listele pentru candidații la alegerile euroaparlamentare la Biroul Electoral Central.

Primul pe lista acestora este Cristian Terheș, iar pe cel de al doilea se situează Claudiu Târziu. A treia poziție este ocupată de avocatul Gheorghe Piperea.

Cristian Terheș, cunoscut pentru narativele anti-ue

Cristian Terheș este cunoscut pentru declarațiile sale controversate, precum aceea că fondurile europene au un impact negativ asupra dezvoltării României. Acesta afirma în urmă cu un an că acești bani se dau pentru a ține anumite țări în subdezvoltare.

„Aveți impresia că aceste fonduri europene se dau de Burxelles pentru a te dezvolta economic? Tocmai asta mi s-a spus și mie și eu ziceam că, domnule, de ce nu se dau, eram cumva naiv la început și spuneam de ce nu se dau acolo.

Mă trage cineva de-o parte și-mi spune: Tu ai impresia că banii ăștia se dau ca voi să vă dezvoltați și să faceți competiție dincoace? Vă spun eu de ce se dau.

Banii aceștia europeni se dau pe niște axe, pe niște segmente care de fapt te țin pe tine în subdezvoltare.

Ei vin și spun: ți-am dat nu știu câte fonduri europene, dar dacă stai și te uiți la plus valoarea pe care acele fonduri europene o aduc în Țara Românească e zero, dacă nu e pe minus. Același lucru s-a întâmplat în Polonia. Polonezii mi-au spus că pentru fiecare euro din fondurile europene care vin în Polonia, Germania scoate 2 euro. Eu am zis că nu are niciun sens”, declara politicianul.

Declarațiile sale false, cu vădită tentă anti-UE, au fost distribuite intensiv pe Tik-tok, fiind redistribuite de utilizatorii rețelei de peste 23.000 de ori.

Citește și: VIDEO Europarlamentarul român care minte despre UE. Susține că fondurile europene țin România în subdezvoltare

Teoriile conspirației diseminate de Gheorghe Piperea

Și candidatul de pe cel de al treilea loc, Gheorghe Piperea, avocat și  profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, este un personaj controversat cunoscut pentru faptul că răspândește teorii ale conspirației.

Una dintre aceste teorii care a stârnit cele mai multe râsete, până acolo încât Gheorge Piperea a șters ulterior postarea, este cea în care susținea că temperatura și clima sunt niște „constructe sociale”, care sunt manipulate de Agenția Națională de Meteorologie. Însă acesta nu a fost un caz izolat.

Citește și: Poți fi profesor și să distribui conspirații? Trei exemple care ne sperie

Lista AUR pentru europarlamentare:

 1. Cristian Terheș
 2. Claudiu Târziu
 3. Gheorghe Piperea
 4. Maria Georgiana Teodorescu (avocat)
 5. Adrian George Axinia
 6. Șerban Dimitrie Sturdza
 7. Cristina Gabriella Dumitrescu
 8. Laura Gherasim
 9. Nicolae Vlahu
 10. Mihail Neamțu
 11. Peter Costea
 12. Ioan Aurelian Popa
 13. Dan Tănasă
 14. Silviu-Octavian Gurlui
 15. Cristina Emanuela Dascălu
 16. Daniel Răzvan Biro
 17. Elena Viorica Năstăsoiu
 18. Monica Iagăr
 19. Nicușor Cristian Mancaș
 20. Veronica Grosu
 21. Avram Fițiu
 22. Elena Doboș
 23. Radu Baltasiu
 24. Maria Lăcrămioara Nicolescu
 25. Dragoș Dumitru Dragoman
 26. Tiberiu Foris
 27. Dumitrina Mitrea
 28. Paul Cătălin Costea
 29. Cosmin Ioana Corendea
 30. Svetlana Gomboș

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related