Lucian Bode a pierdut în prima instanță procesul împotriva UBB

Data:

spot_img

Tribunalul Sălaj a respins marți cererea ministrului de Interne, Lucian Bode, care a solicitat suspendarea hotărârii prin care Universitatea Babeș-Bolyai s-a autosesizat în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Anunțul a fost făcut de jurnalista Emilia Șercan, cea care a dezvăluit că Lucian Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat.

„Dr. Bode pierde în instanță procesul deschis împotriva UBB prin care a cerut suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Tribunalul Sălaj a respins, azi, ca „nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul”.

Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect după ce UBB s-a pronunțat și a confirmat plagiatul, ceea ce arată că o instanță a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui dr. Bode”, a scris Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.

După investigația privind plagiatul ministrului Bode publicată de Emilia Șercan pe PressOne.ro, rectorul UBB, Daniel David, a declarat că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode va fi analizată din nou de Comisia de etică a UBB.

Prima analiză a Comisiei a identificat probleme de tip plagiat reprezentând doar 2,95% din totalul cuvintelor tezei.

Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a UBB. Procesul a fost deschis de ministru la Tribunalul Sălaj, secția Contencios Administrativ și Fiscal, și a avut ca obiect decizia prin care Comisia de Etică s-a autosesizat la data de 13 decembrie anul trecut.

Comisia de etică a UBB a decis în 10 ianuarie că suspiciunile de plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode se confirmă în marea lor majoritate. „Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”, a stabilit Comisia.

Instituția de învățământ superior și-a revizuit astfel decizia inițială, care spunea că actualul ministru de Interne ar fi copiat doar 2,95% din fragmentele analizate și a susținut că nu are pârghii privind eventuale sancțiuni.

Citește și: Formular 230. Redirecționare 3,5% din impozitul anual datorat, pentru Freedom House România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...

Noii băieți deștepți și cel mai mare preț la energie din UE

De ce nu are România destulă energie, deși -...