La Iași au venit mai puțini turiști, deși a fost organizat un campionat mondial cu milioane de euro

Data:

La Iași au venit mai puțini turiști în 2023 față de 2022. Reculul este inexplicabil în condițiile organizării unui Campionat Mondial de milioane de euro. Vârful turistic a rămas pelerinajul de Sf. Parascheva.

Iașul a avut anul trecut 356.000 de vizitatori, conform INS. Turiștii de la Campionatul Mondial de Gaming nu s-au văzut în statistici: nu apar în sosirile la Aeroport, nu se văd în cazări, nu se văd în sumele încasate de la concerte.

Pierderile la festivalul de muzică asociat Esports au fost de 600.000 de euro.

Cristian Nistor, directorul campionatului, spune că evenimentul a adus 150.000 de vizitatori dar aceștia nu se văd în statisticile INS pentru că au stat în sistem Airbnb.

Nistor are 6 luni de când dă „în trei zile” sumele cheltuite cu Esports. Comparativ, Sf. Parascheva a adus în oraș 40.000 de cazări, date concrete înregistrate de INS, acesta fiind vârful turistic al Iașului din fiecare an.

Citește și: Cod galben de ceaţă densă în mai multe judeţe

Șefii Primăriei se ascund

Șefii Primăriei joacă o farsă cu publicarea sumelor cheltuite. Organizatorii au 6 luni de când răspund cererilor REPORTER DE IAȘI cu versiunea că vor da cifrele „în trei zile”.

Se ascund după deget ca niște copii: Cristian Nistor, directorul Esports de la Iași, spune că informațiile trebuie date de Clubul Sportiv Municipal, iar președintele acestuia răspunde că nu știe sumele și trebuie publicate de Primărie.

Mihai Chirica interzice accesul la informații publice privind cheltuielile din bugetul local. REPORTER are trei luni de când solicită informații despre contractele dintre Compania de Transport Public și firma Wink.

Cerem din luna august raportul Curții de Conturi privind achizițiile de cărbuni din 2022 și nu primim niciun răspuns.

Citește și: Secretul cheltuirii a 7,5 mil. euro la Iași

La Iași au venit mai puțini turiști în 2023

Mihai Chirica a plătit 1 milion de euro taxă de licență lui Vlad Marinescu și a primit o strângere de mână. Un eșec de 7,5 milioane de euro

Boom-ul turistic și economic provocat de organizarea Esports la Iași, așa cum îl anunța Mihai Chirica, nu s-a simțit.

REPORTER oferise deja informația că în luna august, când a avut loc evenimentul, în Iași intraseră cu 13.000 de turiști mai puțini, pe calea aerului, decât în luna iulie.

Directorul Esports, Cristian Nistor, spune că la Iași au fost 150.000 de vizitatori, dar nu s-au văzut. În august, Iașul n-a fost mai aglomerat decât într-o lună obișnuită de vară, iar hotelurile aveau camere disponibile la orice oră.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Pelerinajul de Sf. Parascheva rămâne apogeul turismului religios la Iași/ ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...