Maia Sandu o laudă pe Monica Macovei: „Suntem cu toții de acord că România a construit instituții puternice de combatere a corupției, vorbim de DNA, și nu doar”

Data:

Președintele Moldovei, Maia Sandu, laudă modul în care Ministerul Justiției din România a construit DNA, ca instituție de combatere a marii corupții. Ministerul Justiției era condus atunci de Monica Macovei.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, în care a vorbit din nou despre necesitatea „curățirii” justiției din Moldova, Maia Sandu a lăudat modul în care a luat ființă DNA în România.

„Alt exemplu pe care vreau să-l aduc este exemplul României. Suntem cu toții de acord că România a construit instituții puternice de combatere a corupției, vorbim de DNA, și nu doar. Știți cum au fost selectați primii procurori în DNA? Au fost selectați de Ministerul Justiției. Ministerul Justiției și-a asumat responsabilitatea să construiască această instituție, nu a lăsat-o la latitudinea sistemului vechi, care era tot cu fel de fel de probleme. Și-a asumat această responsabilitate, după ce sistemul a devenit suficient de curat i-a fost redată independența de care are nevoie. Același lucru sau ceva similar se încearcă și aici, chiar dacă la noi există Consiliul Superior al Procurorilor, pe care nu-l elimină nimeni”, a spus Maia Sandu într-un interviu publicat luni de către Europa Libera.

Maia Sandu a mentionat că „nu este normal să acorzi independență totală unui sistem corupt”.

Citește integral în Aktual24.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...