Mărturii din Maternitatea groazei: paciente lăsate fără ajutor, în funcție de „ale cui sunt”. Prefectul de Botoșani confirmă ipoteza șocantă

Data:

Mărturii din Maternitatea groazei: paciente lăsate fără ajutor, în funcție de „ale cui sunt”. Prefectul de Botoșani confirmă ipoteza șocantă. Surse din interiorul Maternității Botoșani, acolo unde tânăra Alexandra Ivanov a murit în chinuri pentru că personalul medical a ignorat-o, au povestit pentru REPORTER DE IAȘI cum se lucrează în unitatea medicală.

Medicii monitorizează mămicile exclusiv la cabinetele particulare, pe sume importante. Când vine vremea să nască sau apar alte probleme, este o chestiune de noroc ca medicul de caz să fie prezent: trebuie să vină de acasă, pentru că în caz contrar medicul de gardă nu se atinge de pacientă. Varianta descrisă de sursele din spital este confirmată de prefectul județului Botoșani, care spune că este un mod de operare valabil la nivelul întregii țări.

Citește și „Rădăcinile culturale ale sistemului mass-media românesc”, noul volum al profesorului de jurnalism Peter Gross

Maternitatea și regulile sale nescrise

Ce scriu cadrele medicale din Maternitatea Botoșani. Majoritatea medicilor dețin și cabinete particulare, selecția medicului care duce sarcina de la început la final făcându-se în aceste cabinete particulare.

Un criteriu în funcție de care gravidele selectează medicul este discutat de la început: dacă doctorul oferă asigurări că va fi la Maternitate în caz de complicații sau la momentul nașterii.

„Evident, majoritatea medicilor promit că vin de acasă pentru a-și îngriji pacientele. Asta este prima regulă, stabilită la început. Cu mici excepții, niciunul dintre ei nu a respectat-o. Urmează nouă luni de consultații – pe alocuri inutile – la cabinetul particular și sume plătite periodic de femeile însărcinate. Se întâmplă ca medicul curant să fie de gardă, atunci pacienta este chemată în Maternitate și consultată, contracost. Banii intră tot în buzunarul medicului, deși a utilizat aparatura, infrastructura, medicamentele Maternității”, povestesc angajații unității medicale.

Cum sunt ignorate pacientele

Sursele din spital mai spun că relațiile dintre medici sunt reci din cauza concurenței pe bani. Pacientele sunt îngrijite în funcție de „ale cui sunt”. Asistentele și infirmierele sunt, la rândul lor, în diferite tabere, pentru că unii medici le plătesc să aibă grijă de gravidele proprii, alții nu.

Citește și S-a lansat Comunitatea Liberală 1848, grup de acțiune pentru a strânge energiile liberalismului modernizator

„Se ajunge așadar la ignorarea pacientelor pe motiv că sunt ale lui X sau Y. Iar dacă medicul care a promis timp de 9 luni că va fi prezent la momentul nașterii, când se ajunge efectiv la final, nu vine de acasă, cel de gardă nu intervine. Pacienta nu l-a plătit timp de 9 luni, trebuie să se ocupe cel care a luat banii de la început”, explică sursele din interiroul spitalului cum a fost posibil decesul Alexandrei.

Versiunea este confirmată chiar de către prefectul județului, Sorin Cornilă. El a precizat că acest obicei a reieșit din rapoartele preliminare. „Era o cutumă stabilită, din câte am văzut din rapoarte: fiecare medic intervine doar la propriul pacient, nu la ai colegilor. Au fost trei inspecții ale DSP în acest an la Maternitate, din niciuna nu a reieșit așa ceva. De ce, nu știu”, a spus prefectul Cornilă. Mai multe aflați din Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU
  1. Daca vreți sa trăiți , feriti va de dr. DRAGHICI CRISTIAN TEODOR, NEUROLOGIE, si de tratamentele prescrise de acesta care va pot scurta viata.Tatăl meu, cardiac, infarct miocardic in antecedente, a ajuns cu salvarea la upu , simțindu-se extraordinar de rau.Am suspectat un nou infarct.L au trimis la urgente minore neurologie dr. DRAGHICI Teodor Cristian, care i a administrat Dexametazona intravenos,in condițiile în care se știe ( orice search google myocardial infarction dexamethasone) ca aceasta , administrata celor care au avut sau au infarct, poate provoca un nou infarct sau agrava pe cel existent.Tatal meu a precizat ca are în antecedente infarct anul trecut.Cel putin rea intenție, daca nu intenție criminala.Cum mai spunea cineva, răutate pura.Intors acasa, s a simtit slăbit in continuare, din ce in ce mai rau.Dupa o săptămână,Am fost nevoiți sa l ducem la upu militar, ne au primit dupa insistente.Diagnostic: infarct miocardic anteroseptal.Nu s a putut interveni. Dupa 10 zile, externat.Ajuns leguma, stat doar in pat.Multumita intențiilor rele ale medicului urgentist si ale tratamentului aplicat de dr. DRAGHICI CRISTIAN TEODOR,NEUROLOG, cel din poza de pe site .Poate se face si o investigatie la primiri urgente spital universitar , sa se vada cum sunt ajutati oamenii sa moara.Cititi si review urile Google maps ale spitalului.De asemenea,pare ca prescrie Dr neurolog Draghici Cristian prescrie Dexametazona si varstnicilor cardiaci si diabetici, la Ponderas, cu potential mortal, dupa cum gasesti pe net reviewuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală | Puterea a Cincea

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală. Un adevărat...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Tradiții românești de Paște | Bihoreanul

Tradiții românești de Paște. Credincioșii ortodocși și greco-catolici marchează cea...

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...