Medicamentul „minune” pentru slăbit Wegovy a transformat Novo Nordisk în cea mai valoroasă companie europeană listată

Data:

Medicamentul minune pentru slăbit Wegovy a transformat Novo Nordisk în cea mai valoroasă companie europeană listată. Medicamentul injectabil pentru scăderea în greutate Wegovy al companiei Novo Nordisk a fost lansat luni în Marea Britanie, a doua țară europeană în care ajunge acest tratament în ultima lună, în condițiile în care producătorul de medicamente încearcă să se extindă în regiune, chiar dacă are probleme în a ține pasul cu cererea, transmite Reuters.

Producătorul danez de medicamente a precizat că injecția ce se face săptămânal va fi disponibilă în Marea Britanie „printr-o lansare controlată și limitată”. Cererea în creștere pentru acest medicament, precum și pentru Ozempic, medicamentul extrem de eficient al Novo pentru diabet, au dus acțiunile și profiturile companiei la niveluri record.

Producătorul a devenit cea mai mare companie listată din Europa

Vineri, aceasta a detronat LVMH din poziția de cea mai valoroasă companie listată la bursă din Europa, punând capăt unei dominații de 2 ani și jumătate a grupului francez de lux.

Acțiunile companiei au crescut cu până la 1,9% la începutul tranzacțiilor de luni, atingând un nivel record de 1.326 coroane daneze (192 de dolari).

Valoarea de piață a companiei a atins astfel aproape 300 de miliarde de euro.

Citește și VIDEO Doi puștani băuți, urmăriți cu focuri de armă și opriți ca-n filme de polițiști, după ce au furat o mașină

Wegovy, care a demonstrat că ajută pacienții să-și reducă greutatea corporală cu aproximativ 15% atunci când este utilizat împreună cu exerciții fizice și modificări ale stilului de viață, este disponibil la acest moment în Statele Unite, Norvegia, Danemarca și, de la sfârșitul lunii iulie, în Germania.

Incapacitatea Novo de a ține pasul cu cererea americană pentru Wegovy a întârziat lansarea în cea mai mare parte a Europei.

Citiți mai multe în Hotnews.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...

Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Klaus Iohannis se află într-o vizită de lucru la...