Milionarul care cumpără 150 de apartamente în Mamaia și devine cel mai mare investitor Nordis din țară

Data:

Milionarul care cumpără 150 de apartamente în Mamaia și devine cel mai mare investitor Nordis din țară. Patronii Egros au intrat în această afacere convinși că în 7-8 ani își vor scoate banii. Mai mulți investitori din țară au cumpărat câte 20-30 de apartamente, dar 152 nimeni până acum. Proiectul mamut are mari probleme de autorizare, afacerea fiind coordonată de soțul senatoarei PSD Laura Vicol. Aceasta e cap de pod în Parlament pentru schimbarea legilor urbanismului. Proiectul Nordis are mari întârzieri în predarea apartamentelor, iar unii investitori au cerut în justiție banii înapoi.

Principalii investitori în apart-hotelurile Nordis Mamaia din Năvodari sunt oamenii de afaceri ieșeni Bogdan Mihai Gheorghiu și Cristian Delcea. La sfârșitul lunii martie, prin intermediul unei firme, cei doi au cumpărat 152 de apartamente în unul dintre cele patru blocuri care au fost ridicate sau urmează a fi edificate de o societate patronată de Răzvan Ciorbă, soțul politicienei PSD Laura Vicol. Există și alți ieșeni care au achiziționat apartamente în acest complex despre care presa națională a relatat că se confruntă cu probleme financiare sau legate de termenul de livrare al locuințelor.

Principalii investitori

Pe data de 31 martie 2023, societatea Multiactive Finance SRL Iași a cumpărat de la societatea Nordis Management SRL București 152 de apartamente din clădirea numărul 2, parte a unui complex de la malul Mării Negre care, în final, va avea patru blocuri cu 12-13 etaje.

Înființată în 2016, de George Acasandrei, firma Multiactive Finance a fost preluată, cu aproximativ două luni mai devreme, de societatea Egros Trade SRL care a intrat în posesia a 95% din părțile sociale. Egros Trade îi are ca asociați pe Caterina (45%) și tatăl său, Cristian Delcea (5%) și pe firma Ghesto Invest (50%), la ultima unic asociat fiind Bogdan Mihai Gheorghiu.

Citește și Noi atacuri ruseşti la graniţa României

Din datele disponibile reiese că, până în acest moment, firma din Iași a cumpărat cel mai mare număr de apartamente în cele două imobile Nordis în care s-au făcut tranzacții.

Actele, parafate de Ioana Băsescu

Conform extrasului de Carte Funciară consultat de REPORTER DE IAȘI, contractele de vânzare-cumpărare au fost încheiate la unul dintre notarii cu care lucrează Nordis – Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României din perioada 2005-2014. Documentele conțin ipoteci în favoarea OTP Bank, instituția bancară de la care Multiactive Finance SRL a împrumutat, anterior, 6 milioane de euro pentru a cumpăra aceste imobile. Mai multe, în Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...