Noi atacuri ruseşti la graniţa României

Data:

Noi atacuri ruseşti la graniţa României. Rusia a atacat masiv, cu drone, porturile dunărene Reni și Izmail, din Ucraina, aflate la doar câţiva kilometri de localităţile româneşti de la Dunăre. Forţele aeriene ucrainene au declarat ieri că un grup mare de drone ale armatei ruse a intrat în gurile Dunării, în cea de-a 539-a zi a războiului pe scară largă declanșat de Rusia în Ucraina.

Explozii au fost înregistrate în porturile dunărene care au mai fost vizate de atacuri ruseşti, Reni și Izmail. Imagini filmate de pe malul românesc, de la doar câteva sute de metri distanță, au arătat mai multe explozii puternice, iar silozuri de cereale şi depozite au fost avariate în urma atacurilor rușilor.

Citește și Cerealele din Ucraina vor fi operate „obligatoriu” și în Portul Galați

Între timp, în ciuda atacurilor, Ucraina a expediat 8,1 milioane de tone de cereale prin portul românesc Constanţa de la Marea Neagră, în perioada ianuarie-iulie 2023, ritmul încetinind semnificativ după ce Rusia a atacat infrastructura porturilor ucrainene. Conform datelor transmise Reuters de Autoritatea portuară din Constanţa, în primele şapte luni din acest an 8,1 milioane de tone de cereale ucrainene au părăsit portul românesc, comparativ cu un nivel de 7,5 milioane de tone la 31 iunie 2023. Chiar şi înainte de mijlocul lunii iulie, când Rusia a anunţat că se retrage din acordul care permitea Ucrainei să exporte cereale din porturile sale la Marea Neagră, Constanţa era principala rută alternativă de livrare a cerealelor ucrainene. Aceasta, în condiţiile în care, de la începutul invaziei ruseşti şi până în prezent, prin portul Constanţa au trecut aproximativ o treime din exporturile de cereale ale Ucrainei. De la mijlocul lunii iulie Rusia a atacat de câteva ori porturile ucrainene.

Cotaţiile la grâu au crescut

Cotaţiile la grâu au urcat ieri de la cel mai redus nivel înregistrat la începutul lunii iunie, după ce Rusia a atacat porturile Ucrainei pe Dunăre, o nouă escaladare a ostilităţilor în regiunea cheie a Mării Negre, transmite Bloomberg. La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu au crescut ieri cu 1,3%, după ce în precedentele trei sesiuni au scăzut cu 6%. Mai multe, în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...