Politician liber după ce a împușcat mortal un om

Data:

Politician liber după ce a împușcat mortal un om. Consilierul județean Liviu Hrimiuc (PNL), fost primar al orașului Darabani, județul Botoșani, a fost condamnat definitiv într-un dosar penal în care a fost anchetat și judecat mai bine de șase ani. Acuzat de ucidere din culpă, după ce l-a împușcat mortal, în mod accidental, pe un văr de-al său, la o partidă de vânătoare, Liviu Hrimiuc a fost găsit vinovat și condamnat.

Magistrații au dispus o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendare. Astfel, fostului edil i s-a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, timp în care va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații. Sentința a venit astăzi în urma unei decizii a Curții de Apel Suceava, care a dispus ca Liviu Hrimiuc să plătească și o serie de daune materiale în sumă de 12.500 de lei. Procesul a durat atât de mult întrucât în primă instanță consilierul județean a fost achitat de Judecătoria Darabani, iar Curtea de Apel a dispus rejudecarea dosarului.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 30 iunie 2017, când Liviu Hrimiuc, pe atunci primar al orașului Darabani, şi vărul său Dinu Hrimiuc, consilier județean, au participat la o vânătoare de mistreţi în pădurea Buleandra de lângă Darabani, ambii fiind membrii unei asociații de profil. Şedinţa de vânătoare a fost organizată legal, cu toate avizele necesare, cei doi fiind posesori de armă autorizaţi. Liviu Hrimiuc se afla o distanță de aproximativ 150 de metri de reperul stabilit de vânători, un copac, iar vărul său la o distanță de aproape 200 de metri. La un moment dat, a apărut un porc mistreț, iar cei doi vânători au executat câte un foc de armă.

Citește și Milionarul care cumpără 150 de apartamente în Mamaia și devine cel mai mare investitor Nordis din țară

Liviu Hrimiuc a mai așteptat 1-2 minute, după care i s-a părut că vede mișcare pe linia de tragere, așa că a mai executat un foc de armă, care ar fi avut loc simultan cu un al doilea foc de armă executat de Dinu Hrimiuc. Apoi, l-a strigat pe vărul său, care nu a răspuns, după care l-a apelat și pe telefonul mobil.

Cum nici de această dată vărul nu a răspuns, a mers să vadă ce s-a întâmplat, iar la aproximativ trei metri de porcul mistreț l-a zărit căzut și pe Dinu Hrimiuc, care prezenta o plagă împușcată. A sunat imediat a 112, iar la faţa locului au ajuns poliţiştii şi cadrele medicale, acestea din urmă aplicând manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Mai multe aflați în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic | Ziarul de Iași

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în...