Ministrul Transporturilor nu știe ce contracte a semnat pentru Autostrada Sibiu-Pitești.

Data:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a prezentat, din nou, date eronate despre contractele pe care le-a semnat pentru Autostrada A 1 Sibiu-Pitești, cel mai important proiect de infrastructură rutieră din România. Grindeanu a susținut din nou, că în mandatul său (25 noiembrie 2021), a fost semnat și lotul 4 , tronsonul Curtea de Argeș-Tigveni, deși contractul cu PORR a fost semnat pe 15 noiembrie 2021, în mandatul lui Dan Vîlceanu care preluase ministerul interimar, după ieșirea USR din Guvern. Nu este prima dată când PSD și Sorin Grindeanu își arogă semnarea contractului după cum Economedia a explicat aici.

Întrebat la Antena 3 când se va circula cap-coadă pe Autostrada Sibiu-Pitești, Grindeanu a susținut că, în 25 noiembrie 2021 când a preluat Ministerul Transporturilor erau contracte de proiectare și execuție doar pe Loturile 1 și 5 de la capete : ,,Fiind un șofer care merge pe A 1 spre casă, spre Timișoara, vă pot spune că am dorința să se întâmple cât mai curând. Ce am făcut anul acesta (n.r anul trecut) pe acest tronson…când am venit la Minister am găsit situația următoare : cinci loturi, capetele 1 și 5 aveau contracte semnate, porțiunea grea, cea de traversare a munților, 2,3 și 4 nici măcar contracte semnate. Am reușit pe toate aceste trasee să încheiem contractele, pe Lotul 1 s-a și dat în circulație”. – Sorin Grindeanu

Promisiunile oficiale pentru finalizarea primei autostrăzi care trece Carpații arată anul 2028 pentru cei 68 de kilometri din zona de munte, titrează Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...