Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Data:

spot_img

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă Sf. Gheorghe, sâmbătă dimineaţă, a fost transportat la spital, cu traumatisme.

La acţiunea de salvare, ISU Dobrogea a participat cu două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi un echipaj de prim ajutor, a declarat, în Portul Constanţa, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, potrivit Agerpres.

„La faţa locului au fost evaluate medical opt persoane, dintre care o singură persoană a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa cu echipajul de prim ajutor, toate cele opt persoane fiind conştiente, cooperante. Persoana care a fost transportată la spital prezenta două traumatisme”, a precizat aceasta.

Citește și: O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane dispărute

Marinar de pe nava scufundată, salvat alături de alți 7

Trei persoane sunt date dispărute după ce o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, informează Autoritatea Navală Română.

Potrivit sursei citate, la bordul navei se aflau 11 persoane.

„Nava scufundată (…) avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de către ofiţerii MRCC”, se mai arată în comunicat.

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Posibilă ciocnire a două nave

„Accident de navigaţie în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat.

Alerta a fost primită în jurul orei 4,00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106”, anunțau autoritățile, sâmbătă dimineață, într-un comunicat de presă.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: ISU Constanța / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related