Navalnîi îi îndeamnă pe ruși să lupte împotriva războiului: „Putin nu este Rusia”

Data:

Cel mai important opozant al lui Vladimir Putin, aflat de un an de zile în închisoare, Alexei Navalnîi le-a transmis rușilor un îndemn de a se revolta împotriva dictatorului de la Moscova.

„Noi – Rusia – vrem să fim o națiune a păcii. Din păcate, puțini oameni ne-ar numi așa acum. Dar să nu devenim măcar o națiune de oameni tăcuți înspăimântați. De lași care se prefac că nu observă războiul agresiv împotriva Ucrainei declanșat de țarul nostru evident nebun”, a scris Alexei Navalnîi, pe Twitter.

Politicianul, pe care Vladimir Putin a încercat să-l ucidă, otrăvindu-l, iar de un an l-a închis, a precizat că nu poate, nu vrea și nu va rămâne tăcut urmărind „cum prostiile pseudo-istorice despre evenimentele de acum 100 de ani au devenit o scuză pentru ruși pentru a ucide ucraineni și pentru ucrainenii pentru a ucide ruși în timp ce se apără.”

„Este al treilea deceniu al secolului al XXI-lea și ne uităm la știri despre oameni care ardeau în tancuri și case bombardate. Ne uităm la amenințări reale făcute la TV de a începe un război nuclear.

Eu sunt din URSS. M-am născut acolo. Iar fraza principală de acolo – din copilăria mea – a fost «luptă pentru pace». Îi chem pe toți să iasă în stradă și să lupte pentru pace.

Putin nu este Rusia. Și dacă există ceva în Rusia în acest moment de care poți fi cel mai mândru, sunt cei 6824 de oameni care au fost reținuți pentru că – fără niciun apel – au ieșit în stradă cu pancarte pe care scria «Fără război»”, a transmis Alexei Navalnîi.

Citește și: Ministrul de Externe rus: „Dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta va implica arme nucleare și va fi distructiv”

Fiecare persoană arestată să fie înlocuită de alți doi protestatari

Acesta le-a transmis rușilor din toată lumea că nu mai pot aștepta.

„Oriunde te-ai afla, în Rusia, Belarus sau în cealaltă parte a planetei, mergi în piața principală a orașului tău în fiecare zi a săptămânii și la 14:00 în weekend și sărbători.

Dacă sunteți în străinătate, veniți la ambasada Rusiei. Dacă poți organiza o demonstrație, fă-o în weekend. Da, poate doar câțiva oameni vor ieși în stradă în prima zi. Și în a doua chiar mai puțini.

Dar trebuie, strângând din dinți și învingând frica, să ieșim și să cerem încetarea războiului. Fiecare persoană arestată trebuie să fie înlocuită cu doi nou-veniți.

Dacă pentru a opri războiul trebuie să umplem închisorile și dubele Poliției cu noi, vom umple închisorile și dubele Poliției cu noi.

Citește și: Site-ul Sputnik.com – hăckuit de Anonymous. „Putin și Lukașenko și-au anunțat logodna” sau „Putin nu spune glume pentru că nu știe” sunt doar câteva titluri puse de hackeri

Totul are un preț, iar acum, în primăvara lui 2022, trebuie să plătim acest preț. Nu e nimeni care să o facă pentru noi. Să nu «fim împotriva războiului». Să luptăm împotriva războiului”, a transmis Alexei Navalnîi, într-un mesaj emoționat pentru conaționalii săi.

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...