Negocieri privind noile plăți în sănătate. Ce modificări sunt | Oltenia Live

Data:

spot_img

Negocieri privind noile plăți în sănătate dintre reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Colegiului Medicilor din România și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila?

Valorile aferente punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară vor fi menținute, potrivit unei informări a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au precizat faptul că, săptămâna aceasta, au avut loc negocieri între reprezentanții Casei și cei ai Colegiului Medicilor din România pentru modificarea și completarea Contractului-cadru și a Normelor metodologice de aplicare a acestuia.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Planului național de prevenire și combatere a cancerului

În vederea continuării procesului de implementare a Planului național de prevenire și combatere a cancerului în România, la nivelul unităților sanitare cu paturi, asistenței medicale primare și în ambulatoriul clinic de specialitate.

La negocieri a participat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Negocieri privind noile plăți în sănătate

În urma discuțiilor, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Colegiul Medicilor din România (CMR) au convenit menținerea valorilor aferente punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și menținerea valorilor aferente punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate.

Citește și Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Astfel, în asistența medicală primară, punctul per capita este 12 lei, iar punctul pe serviciu medical este 8 lei. În asistența medicală ambulatorie de specialitate punctul pe serviciu medical este 4,5 lei.

Totodată se va menține plafonul de 6.000 lei/lunar pentru asistența medicală stomatologică.

Continuarea în Oltenia Live


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citește și Cine a fost Olga Lengyel, supraviețuitoare de la Auschwitz, și cum se predă istoria Holocaustului în România

(sursa foto: https://pixabay.com/ tungnguyen0905)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related