Condamnat pentru infracțiuni grave, un fost prim-procuror este pe punctul de a scăpa de pușcărie | Monitorul de Botoșani

Data:

Condamnat pentru infracțiuni grave, un fost prim-procuror este pe punctul de a scăpa de pușcărie, după ce o cerere de eliberare condiționată a fost admisă de către Judecătoria Gherla.

Raluca Stăncescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, se află în centrul atenției din nou, după ce Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla a propus eliberarea sa înainte de termen.

Condamnată la 6 ani și 10 luni de închisoare pentru o serie de infracțiuni, printre care șantaj, conflict de interese și divulgarea secretelor de serviciu, Stăncescu a simțit deja aerul libertății.

Citește și Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Foştii colegi ai Ralucăi Stăncescu s-au opus eliberării

Asta după ce propunerea de eliberare condiționată a fost înaintată Judecătoriei Gherla, care a admis cererea pe 8 aprilie.

În schimb, cei care s-au opus au fost tocmai foştii colegi ai Ralucăi Stăncescu. Procurorii au contestat hotărârea, iar acum propunerea va fi reanalizată de Tribunalul Cluj.

Prin urmare, momentul părăsirii închisorii a fost amânat. Între timp, fostul magistrat a executat aproape patru ani de detenție.

Cazul Ralucăi Stăncescu a fost unul de mare interes public, cu multiple aspecte controversate și acuzații grave care au scos la lumină aspecte întunecate ale sistemului judiciar.

În octombrie 2017, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Ralucăi Stăncescu, pe atunci prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Citește și Procurorii UE amenință că vor da în judecată Comisia Europeană dacă va fi micșorat bugetul instituției

O serie de acuzații foarte serioase

Acuzațiile erau serioase – șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și conflict de interese.

Stăncescu și fostul său iubit, Cătălin Stavără, au fost acuzați că au încercat să determine o persoană să-și cedeze dreptul de proprietate asupra a două imobile din Botoșani, în favoarea unei rude a lui Stavără.

„Prin constrângerea psihică exercitată, inculpații Stăncescu Raluca și Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că, dacă refuză, vor fi inițiate cercetări față de aceasta și față de membrii familiei acesteia pentru săvârșirea unor pretinse infracțiuni de evaziune fiscală și trafic de persoane”, invocau procurorii DNA.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related