Nereguli găsite de ITM la cariera din Gorj, unde anul trecut au murit trei angajați

Data:

Nereguli găsite de ITM la cariera din Gorj. Activitatea derulată în cadrul carierelor miniere din județul Gorj continuă să pună în pericol viața angajaților, fapt semnalat chiar de către muncitori și confirmat, luni, de inspectorii de muncă care au efectuat un control la Cariera Jilț Sud.

În spațiul public, de cele mai multe ori pe rețelele de socializare, apar periodic imagini cu modul în care se derulează activitatea în carierele miniere din Gorj.

Au apărut și cu neconformitățile din incinta Unității Miniere de Carieră Jilț Sud, de această dată în presa locală, caz în care inspectorii de muncă s-au autosesizat și au făcut verificări.

„În data de 26.02.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în presa locală, iar Inspectorul-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a dispus deplasarea de urgență la fața loculuia doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă pentru a verifica informațiile apărute și a dispune măsuri legale în consecință. Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate în urma verificării situației din teren au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și trasate patru măsuri cu caracter permanent și imediat”, arată ITM Gorj.

În privința neconformităților, acestea nu le sunt străine muncitorilor, iar de una dintre acestea se fac și ei vinovați: nu prea poartă echipamente de protecție.

Continuarea, în Oltenialive.ro

Citește și: Firma de peleți AMECO cere despăgubiri de milioane de euro de la Agent Green

Un accident de muncă soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor 13 a avut loc în 17 ianuarie anul trecut, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari.

Printre victime se numără 14 salariaţi ai CE Oltenia. O tanchetă care transporta mai mulţi angajaţi ai Carierei şi două tuburi metalice de acetilenă s-a răsturnat după ce, conform unor surse, ar fi rămas fără frâne.

Raportul preliminar al Corpului de Control al Ministerului Energiei a arătat că accidentul soldat cu trei muncitori morți la cariera Jilț a companiei cu capital de stat CE Oltenia s-a produs din cauză că oamenii era transportați cu o mașină de marfă, veche de 42 de ani.

Investigația a mai arătat că drumul era ”greu practicabil, acoperit cu piatră spartă amestecată cu nămol”.

În plus, raportul oficial arăta că persoanele însărcinate cu protecția muncii nu și-au respectat sarcinile de serviciu.

Citește și: O minciună despre cerealele din Ucraina demontată: din 3 milioane de tone care au intrat în România, doar 4 probe au avut probleme

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Oltenialive.ro)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...