Noaptea albă a Bisericii Evanghelice din Bistrița

Data:

Noaptea albă a Bisericii Evanghelice din Bistrița este un eveniment din programul amplu organizat de Primăria Bistrița cu ocazia resfințirii bisericii după finalizarea lucrărilor de reastaurare care au durat mai bine de patru ani. Proiectul „Restaurarea Bisericii Evanghelice C.A. Bistriţa în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional” a fost derulat cu fonduri europene în valoare de 4,2 milioane de euro, fiind finanțat prin POR, potrivit Săptămâna Online.

În cursul zilelor de sâmbătă și duminică, până la miezul nopții se va putea vizita biserica, va funcționa și liftul din turn, gratuit. După această perioadă însă, biserica se va închide, conform primarului Ioan Turc, întrucât nu a fost realizată recepția lucrărilor.

Citește și: Europa Liberă a testat mierea din comerț în laborator. Care sunt cele mai frecvente falsuri

Asociația Culturală Bistrița Medievală organizează sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 21.00 o serie întreagă de activități sub conceptul de Noaptea Albă a Bisericii Evanghelice, astfel: întâlnirea cu cavaleri, domnițe și menestreli, într-un spectacol nocturn din care nu vor lipsi dansurile medievale și luptele cavalerești, muzica medievală și spectacolul de animație cu foc. Invitați sunt cavalerii de la Asserculis din Târgu-Mureș și menestrelii de la Truverii, veniți din București și Sighișoara. Gazde vor fi trupele bistrițene NOSA și SiriuS, dar și Castelanul Săsărman și Călugărul scribalău George.

Continuare în Săptămâna Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: saptamana.online)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related