O firmă de transport a luat în leasing 90 de mașini, apoi a refuzat să mai achite ratele. Ca să nu le returneze, le-a ascuns

Data:

O firmă de transport a luat în leasing 90 de mașini, apoi a refuzat să mai achite ratele. Marți dimineață, polițiștii și procurori au efectuat 19 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Hunedoara, Bihor și Ilfov, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

YouTube video

Transportatorul a refuzat să mai achite ratele contractelor de leasing

Din cercetări a reieșit că, din cursul anului 2023 și până în prezent, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăți.

Cercetările efectuate până în prezent au mai indicat faptul că aceeași societate comercială ar fi refuzat în mod nejustificat restituirea vehiculelor, pe unele dintre acestea continuând să le utilizeze după rezilierea contractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de polițiști.

Citește și: Atentatul de la Moscova ne arată un Putin tot mai rupt de realități. Iar asta e înfiorător

În aceeași cauză, la data de 6 martie a.c., polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție, în urma cărora au identificat și ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curțile unor societăți comerciale din muncipiul Târgu Mureș.

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 15.000.000 de lei.

Suportul de specialitate în cauză este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. De asemenea, activitățile beneficiază de sprijinul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Bihor și Hunedoara.

Din cadrul I.P.J. Mureș, participă polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic, Poliția municipiului Târgu Mureș, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

La percheziții mai participă jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...