O primărie are rata de implementare de sub 2% la programul „Anghel Saligny”

Data:

O primărie are rata de implementare de sub 2% la programul „Anghel Saligny”, la doi ani de la lansarea acestuia. Prin Ordonanța de Urgență nr. 95 din septembrie 2021, Guvernul României a aprobat Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cunoscut în mediul public drept PNDL III. Acesta reprezintă continuarea celor două programe naționale anterioare, respectiv PNDL I și PNDL II.

Programul acoperă perioada 2021-2027 și este destinat unităților administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul național, primării, consilii județene și asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI).Comuna Stâlpeni, din Argeș, a depus pentru PNDL III cereri de finanțare pentru patru proiecte, dintre care trei pentru canalizare și unul pentru drumuri, denumite, în ordine:

  • „Prima înființare de rețea de canalizare și stație de epurare în satele Oprești și Stâlpeni” (HCL 68/2021),
  • „Prima înființare de rețea de canalizare și stație de epurare în satele Livezeni și Dealu Frumos” (HCL 69/2021),
  • „Prima înființare de rețea de canalizare și stație de epurare în satul Ogrezea” (HCL 70/2021),
  • „Modernizare drumuri comunale și de interes local în comuna Stâlpeni” (HCL 71/2021).

Dintre acestea, doar două au primit aviz pozitiv pentru finanțare, și anume „Prima înființare a rețelei de canalizare și stației de epurare în satele Livezeni și Dealu Frumos, comuna Stâlpeni, județul Argeș” și „Modernizare drumuri comunale și de interes local în comuna Stâlpeni, județul Argeș”. Ambele proiecte au o valoare de 16.826.018 lei.

Citește și Desființăm organizația de femei, dacă nu stați în banca voastră. Deputată UDMR, despre cum raportarea colegilor la politiciene

Trebuie precizat că investiția de la Livezeni are o valoare cât toate proiectele derulate până acum în comuna Stâlpeni, respectiv 12.830.501 lei, față de 12.836.047 lei cât au fost alocate în cadrul PNDL I și PNDL II. Și nu are nevoie de un studiu de impact pentru mediu, conform anunțului publicat de primăria Stâlpeni.

Este interesant de menționat faptul că, în ceea ce privește finanțarea prin PNDL, în anii precedenți s-au atras mai mulți bani prin PNDL I, decât prin PNDL II. Având în vedere că PNDL I a început în 2015, proiectele la care comuna Stâlpeni a aplicat pot fi atribuite fostului primar, Popa Ion.

În schimb, PNDL II a început în 2017, aceste proiecte putând fi atribuite actualului primar, Șerbănoiu Gabi.

Astfel, putem răspunde la întrebarea cine a atras mai mulți bani prin PNDL până acum, dintre cei doi primari? Popa a atras 6.570.422 lei, în comparație cu Șerbănoiu, care a atras cu 300.000 de lei mai puțin, respectiv doar 6.265.625 lei. Așadar primarul Popa a atras pe PNDL I mai mulți bani pentru Stâlpeni decât primarul Șerbănoiu. 

Cu toate acestea, actualul primar are un număr mai mare de proiecte implementate, patru pe PNDL II, la care se adaugă finalizarea proiectului pe PNDL I „Prima înființare a rețelei publice de apă uzată, comuna Stâlpeni, sat Rădești, județul Argeș”, atunci când Popa nu mai era primar.

Mai multe aflați din Gazeta de Stâlpeni.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la Ploiești, pentru Consiliul Județean

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la...

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă cu fonduri europene | Bihoreanul

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă. Ioan...