O testare care a creat vâlvă la Iaşi: elevii vor fi evaluaţi la toate materiile

Data:

Testele iniţiale au creat două tabere în rândul cadrelor didactice: unii le aprobă şi sunt de acord cu Inspectoratul Şcolar, alţii le consideră inutile şi o pierdere de vreme pentru profesori. Faţă de anul trecut, ISJ a introdus o standardizare pe itemi care va fi adaptată de profesori în funcţie de clasă. “Pot înţelege o testare iniţială la clasa a V-a şi la clasa a IX-a, dar ca să o dai extinsă pe toate nivelurile şi la toate ciclurile de învăţământ, deja mi se pare o exagerare”, declară liderul de sindicat Laviniu Lăcustă. „O decizie a ISJ îi pune pe profesori şi pe elevi în faţa unei situaţii critice, respectiv ca în primele trei săptămâni de şcoală să dea zeci de teste iniţiale la toate disciplinele”, arată senatorul Marius Bodea.

Şcolile din Iaşi vor susţine în următoarea perioadă testarea iniţială pentru toţi elevii la toate disciplinele. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) din Iaşi a anunţat că în acest an şcolar standardizarea testelor va fi făcută pe itemi.

Decizia ca testarea iniţială să fie efectuată la toate materiile, a stârnit controverse mai ales în rândul profesorilor. Pe de o parte, unii consideră că testele iniţiale au avut întotdeauna o utilitate, ajutându-i descopere nivelul clasei şi elevilor. Pe de altă parte, mulţi nu văd rostul unei testări aplicate imediat după întoarcerea din vacanţă, care nu trezeşte niciun interes elevilor când aceştia ştiu că notele nu vor fi trecute în catalog. De exemplu, Consiliul Profesoral de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi a votat împotriva obligării profesorilor sa dea teste iniţiale tuturor elevilor la toate disciplinele.

Cum vor fi aplicate testele iniţiale de anul acesta

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute înaintea începerii anului şcolar, prof. Luciana Antoci, Inspector Şcolar General al ISJ Iaşi, a comunicat cum se vor desfăşura testările iniţiale şi care este diferenţa faţă de anul trecut.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Citește și: „Vecinii mei, evreii”, expoziţie document despre fosta comunitate evreiască din Maramureș (presshub.ro)

Un nou magazin Humanitas-Takumi în București, pe faimoasa stradă Lipscani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...