Olaf Scholz: locul Germaniei este „alături de Israel”. Pedepse penale pentru susținerea Hamas

Data:

„Singurul loc în care se poate afla Germania este alături de Israel”, spune cancelarul federal Olaf Scholz. Nicio manifestare de simpatie pentru teroriștii Hamas nu va fi permisă în Germania.

„Peste 1.000 de cetățeni ai Israelului au fost uciși în aceste acțiuni teroriste. Mii au fost grav răniți și luptă pentru viața lor în spitalele din Israel. Într-o țară cu nouă milioane de locuitori, asta înseamnă că aproape toată lumea cunoaște una dintre victime. Întreg Israelul este, în prezent, în doliu. Dragi prieteni din Israel, plângem cu voi și vă împărtășim suferința”, a declarat cancelarul federal Olaf Scholz, într-un discurs rostit, în această dimineață, în Bundestag (Parlamentul de la Berlin), pe tema atacurilor teroriste lansate de Hamas împotriva statului evreu.

„Condamnăm cu fermitate violența teroriștilor. Israelul este îndreptățit, conform dreptului internațional, să se apere pe sine și pe cetățenii săi împotriva acestui atac barbar. Și să restabilească securitatea în și pentru Israel”, a punctat cancelarul federal, care a reiterat faptul că „securitatea Israelului este interes național pentru Germania. Propria noastră istorie, responsabilitatea noastră care decurge din Holocaust, ne determină să susținem existența și securitatea statului Israel”.

Citește și: Ofensiva terestră în Gaza va fi „extrem de sângeroasă și haotică”

Scholz le-a spus parlamentarilor federali că a cerut premierului Benjamin Netanyahu o listă cu necesarul Israelului pentru a-și consolida defensiva. Anterior, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, anunțase că Israelul a cerut Germaniei muniție pentru navele de război care participă la lupta împotriva grupării militante radicale Hamas, organizație pe care atât Uniunea Europeană cât și Statele Unite au calificat-o drept teroristă. Germania va furniza Israelului și echipament medical, a mai precizat Pistorius.

Pedepse penale pentru susținerea Hamas

Orice demonstrații sau alte manifestări de susținere și glorificare a Hamas sunt nu doar „dezgustătoare”, „inumane” și „contravin valorilor pentru care ne angajăm, ca țară”, ci și interzise și pedepsite penal în Republica Federală, a mai transmis în discursul său cancelarul Scholz. „Nu acceptăm ura și instigările. Nu tolerăm antisemitismul. Toleranță zero pentru antisemiți”. Guvernul federal va emite un decret prin care sunt interzise organizațiile care susțin Hamas, cum este Samidoun (o rețea de solidaritate cu teroriștii Hamas aflați în închisorile din Israel, ai cărei membri au salutat sâmbătă pe străzi din Germania atacurile criminale împotriva civililor israelieni).

Continuarea, în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...