Omul din spatele after-poll-ului corect din Moldova: Au fost fraude masive, voturi vândute

Data:

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu, a reușit să învingă în alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova cu un scor zdrobitor, chiar dacă au existat fraude masive la vot, susține Valeriu Pașa, de la Watchdog.md. Acesta a vorbit și despre ce urmează.

După închiderea urnelor de vot de la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice au prezentat rezultatele primului after-poll în care au arătat că Partidul Acțiune și Solidaritate au obținut un scor important. 

Astfel, estimările WatchDog și IPP au arătat că Partidul Acțiune și Solidaritate va obține 55,8%, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor 23,1% și al treilea partid care a prins Parlamentul, Partidul Politic Șor, 8,1%. 

Datele lor s-au apropiat foarte mult de cele oficiale. Astfel, după ce s-au numărat toate voturile, PAS a obținut 52,80% din voturi, BECS – 27,17%, iar Partidul Politic Șor – 5,74%.

Newsweek România a stat de vorbă cu unul dintre experții din comunitatea Watch Dog, Valeriu Pașa, consultant politic, specialist în comunicare publică, management politic și campanii electorale.

Combaterea manipulării opiniei publice, drepturile poltiice ale cetățenilor și securitatea informațională sunt subiectele de cercetare în cadrul proiectelor A.O. Comunitatea ”WatchDog.MD” pe care le studiază Valeriu Pașa.

Citește articolul complet în Newsweek România

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei | Aktual24

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei....

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul. Dar Kremlinul vrea o înmormânare secretă

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul decedat într-un...

Medicii tineri „fug” din cel mai mare spital din Moldova

Medicii tineri "fug" din cel mai mare spital din...