Păcănelele ar putea fi interzise în proximitatea unităților de învățământ și în baruri

Data:

Senatul a adoptat inițiativa celor de la USR denumită „Fără păcănele lângă școli”. Proiectul de lege a primit 97 de voturi „pentru” și unul singur „împotrivă”.

Alina Gorghiu, care a acționat pentru relaxarea legii care interzicea total reclamele la jocuri de noroc, a recunoscut în cadrul ședinței de luni că jocurile mecanice reprezintă într-adevăr o problemă în rândurile tinerilor de astăzi.

Citește și: O informație adevărată, folosită pentru o știre falsă. Când sunt amendați cei care își acoperă fața cu o mască

„Este o temă despre care foarte mulți vorbesc în spațiul public, dar puțini se străduiesc să și pună și în scris idei care să fie foarte bune pentru generația tinerilor dependenți într-o anumită măsură de aceste jocuri de noroc, o dependență cauzată de necunoaștere, de publicitatea agresivă de pe TV și din online, o dependență generată de proximitatea acestor păcănele și jocuri de noroc de școli, locuri de joacă.

Acesta este motivul pentru care astăzi (luni – n.r.) în comisia juridică s-a discutat foarte serios despre acest proiect și mă bucur că amendamentele PNL, alături de alte amendamente, au fost aprobate și proiectul va fi discutat cu prioritate de plenul Senatului”, spunea Alina Gorghiu.

Citește și: VIDEO Senatorii s-au făcut că interzic reclamele la jocurile de noroc. Banii au contat, din nou, mai mult decât viața

PSD cere scoaterea jocurilor din baruri

Un amendamet PSD interzice acest tip de jocuri în baruri.

Senatorul PSD Radu Oprea a spus că inițiativa legislativă este una bună, iar cei din PSD vor vota pentru aprobarea ei.

„Însă vă spun de pe acum că lucrul acesta nu va rezolva problema celor care sunt dependenți. Pentru dependenți, în mod real, nu am venit cu o inițiativă, au nevoie de consiliere, au nevoie de oameni care să-i îndrume și lucrul acesta nu se întâmplă.

Sunt mai multe inițiative legislative care vin să reglementeze în același domeniu și nici una dintre ele nu a venit să rezolve problema în întreg”.

Senatorul USR, Sebastian Cernic, a apreciat raportul de admitere a comisiei parlamentare drept „o victorie a bunului-simț și al responsabilității”.

„Nu este vorba doar de câți bani aduce o industrie la buget, este vorba de responsabilitatea pe care o avem, ca politicieni, față de copii și față de tineri”, spunea și senatorul USR, Sebastian Cernic.

Senatul a fost în cazul acestei propuneri legislative prima cameră sesizată.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: PEXELS PHOTOS

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...