Pacientul legat și umilit la UPU Brăila a murit

Data:

Pacientul legat și umilit la UPU Brăila, care suferea de afecțiuni grave, a murit la domiciliu. Bărbatul avea 64 de ani.

Filmulețul publicat de DEBRAILA.ro a strâns peste 1 milion de vizualizări. Poliția s-a autosesizat și a deschis dosar penal.

Familia brăileanului contrazice categoric declarațiile medicului Dragoș Voicu, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, legate de acordul scris din partea soției pacientului pentru ca acesta să fie legat de patul mobil.

Totodată, printre altele, medicul Voicu afirmase că infirmiera nu se adresa pacientului, ci „bodogănea”.

Fiul pacientului ne-a trimis mai multe fotografii cu vânătăi masive de pe mâna tatălui sau, care ar fi apărut în urma procedurii de contenție mecanică pe care a efectuat-o un paznic de la UPU, se pare că la indicația unui medic.

Citește și: Cum tratează Poliția o minoră obligată să se prostitueze: o umple de amenzi tot pe victimă

Filmulețul în care pacientul de 64 de ani este legat de o mână de mânerele unui pat mobil de către un paznic de la UPU, totul în timp ce o infirmieră, vizibili nervoasă, spune că ar fi trebuit dus „la nebuni”, a dus la deschiderea unui dosar penal pentru purtare abuzivă, dar și la o anchetă disciplinară la nivelul unității spitalicești.

La scurt timp după ce filmulețul a devenit viral, mai exact în seara de 27 februarie, Didi Crintea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, a condamnat situația, pe care a descris-o ca fiind „de neacceptat”, și a cerut medicului-șef de la Unitatea de Primiri Urgențe să demareze o anchetă internă legată de modul în care au acționat angajații UPU.

Continuarea, în Debraila.ro

Citește și: Premieră în justiție. Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...