Scriitorul Mircea Cărtărescu, întâlnire cu cititorii din Oradea: „Unul dintre cele mai frumoase orașe pe care le-am văzut de-a lungul vieții”

Data:

După cinci ani de la precedenta întâlnire cu publicul orădean, Mircea Cărtărescu s-a întors la Oradea, oraș despre care spune că este „și mai strălucitor”, cu ocazia evenimentului numit „Aventura literară”.

Într-un dialog cu Dan-Liviu Boeriu, Mircea Cărtărescu a împărtășit momente importante din „labirintul personal”, și-a descris dragostea pentru poezie și proză, dezvăluind și ce l-a determinat să scrie cel mai nou roman, „Theodoros”.

Evenimentul numit „Aventura literară” a fost organizat de Revista Familia, alături de Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, și a adunat sute de participanți, care au umplut sâmbătă seara Aula Magna a Universității din Oradea. Printre ei, episcopul greco-catolic Virgil Bercea, viceprimărița Antonia Nica, poetul Ioan Moldovan, mai mulți profesori, precum și artiști, ca liderul formației Celelalte Cuvinte, Călin Pop.

Citește și: Cum tratează Poliția o minoră obligată să se prostitueze: o umple de amenzi tot pe victimă

După o scurtă introducere făcută de directorul revistei de cultură, Mircea Pricăjan, cârma discuției a fost preluată de criticul literar orădean Dan-Liviu Boeriu, care i-a lansat lui Mircea Cărtărescu o primă întrebare „turistică”, după cum a descris-o: „Cum ai regăsit orașul după cinci ani de la ultima ta vizită?”.

Invitatul serii a fost generos. „L-am regăsit cu o uriașă bucurie. Acum cinci ani am fost foarte surprins de cât de frumos este acest oraș. Mie mi s-a părut unul dintre cele mai frumoase orașe nu doar din România, ci dintre cele pe care le-am văzut eu de-a lungul vieții. Cred că nu este un secret pentru nimeni că astăzi acest oraș este și mai strălucitor, mai renovat, mai prietenos și – într-un fel – mai empatic cu cei care-l vizitează. Vă invidiez, trebuie să vă spun, că locuiți într-un astfel de oraș și sper ca el să fie din ce în ce mai cunoscut”, a răspuns Mircea Cărtărescu, adăugând că se simte „foarte flatat” de numărul mare de persoane care s-au dus la întâlnirea din Aula Magna.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Premieră în justiție. Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...