Pentagonul refuză tot mai multe avioane de luptă F-35 din cauza unor probleme grave de software | Aktual24

Data:

Pentagonul refuză tot mai multe avioane de luptă F-35, iar compania americană din industria de apărare Lockheed Martin riscă să rămână fără spațiu pentru toate avioanele de vânătoare finalizate care nu sunt acceptate de armata SUA, potrivit Biroului de responsabilitate al guvernului american (GAO), citat de Berliner Zeitung.

Raportul GAO, publicat joia trecută și intitulat „F-35 Joint Strike Fighter: Program Continues to Encounter Production Problems and Modernization Delays” (Programul continuă să se confrunte cu probleme de producție și întârzieri de modernizare), relevă probleme software grave care afectează, printre altele, sistemele radar și de război electronic ale F-35.

În vara anului trecut, Departamentul american al Apărării a suspendat preluarea avioanelor de luptă invizibile până când Lockheed a rezolvat probleme semnificative de hardware și software legate de Technology Refresh-3 (TR-3), un pachet tehnologic de 1,8 miliarde de dolari pentru extinderea capacităților aeronavelor.

Citește și: Cum a fost schimbată judecătoarea din dosarul „2 Mai”

„Unii piloți de test au spus că au fost nevoiți să repornească întregul sistem radar și sistemele de război electronic în mijlocul zborului pentru a le readuce online”, se arată în raport.

Dacă software-ul TR-3 va fi amânat după aprilie 2024, Lockheed Martin va depăși probabil capacitatea maximă de parcare, continuă raportul GAO. Compania aerospațială americană trebuie, prin urmare, să elaboreze un plan pentru a găzdui mai multe aeronave parcate.

Lockheed Martin a declarat pentru platforma de știri Defense One că are toată infrastructura și capacitatea de a parca avioanele până când acestea vor fi gata de livrare. „Detaliile specifice despre parcare nu sunt comunicate din motive de securitate”, a precizat Lockheed Martin.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autoritățile germane au blocat un nou set de sancțiuni la adresa Rusiei | Aktual24

Autoritățile germane au blocat un nou set de sancțiuni...

Condițiile Rusiei pentru încetarea războiului din Ucraina

Condițiile Rusiei pentru încetarea războiului din Ucraina au fost...

Răspunsul SUA la exercițiile militare rusești din Oceanul Atlantic | Aktual24

Răspunsul SUA la exercițiile militare rusești din Oceanul Atlantic...