38 de percheziții ale Parchetului European în București și mai multe județe

Data:

38 de percheziții ale Parchetului European în București și în Ploiești, Cluj și Ialomița în cadrul unei anchete privind o fraudă de 15 milioane de euro. Sunt vizate șase proiecte IT finanțate cu bani europeni.

În cadrul a două anchete în curs de desfășurare privind o presupusă fraudă de 15 milioane de euro, condusă de Parchetul European (EPPO) la București (România), 38 de percheziții domiciliare au fost efectuate la 7 noiembrie 2023, se arată într-un comunicat al instituție.

Citește și Interimarii de neclintit ai Argeşului. Carmen Salub, de 14 ani şefă interimară a Centrului Cultural Piteşti

Perchezițiile au fost efectuate în mai multe locații din România, inclusiv în București, Ploiești, Cluj și în județul Ialomița. De asemenea, au fost efectuate măsuri de investigație în Cipru, Cehia și Malta, precum și în Monaco și Statele Unite, prin cooperare internațională. În cauză sunt vizate șase proiecte IT finanțate de UE, pentru dezvoltarea de soluții software inovatoare.

Potrivit investigației, în perioada 2019-2022, beneficiarii proiectelor au prezentat documente false sau inexacte, cu servicii supraevaluate sau servicii care nu au fost niciodată prestate, precum și facturi frauduloase pentru achiziționarea de bunuri – obținând astfel în mod necuvenit fonduri de la bugetul UE de cel puțin 15 milioane de euro.

Citește și: Primarul Cherecheș, după flagrantul DNA: „Nu e exclus să fie vreo manevră din asta… chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră”

Beneficiarii sunt suspectați că, ulterior, au creat circuite financiare interne și internaționale frauduloase, pentru a canaliza fondurile în interes propriu.

Citește și Soacra primarului Cherecheș era dispusă să plătească cât spunea judecătoarea pentru achitarea ginerelui

Unele dintre persoanele investigate au fost aduse la biroul EPPO din București pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți, iar altele vor fi aduse în zilele următoare. Faptele cercetate ar putea constitui infracțiuni de fraudă și spălare de bani, mai precizează oficialii EPPO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Concret institutia condusa de kovesi reuseste doar sa cheltuiasca sume uriase Numita controversat !mediocra!DEMISA!in Romania celebra?pt a fost indiscutabil amanta lui Ghita!a distrus disare importante!microsoft!!!revilutia!!!in continuare se zice se crede se pare ar fi facut!ea a distrus alaturi de basescu macovei si altii la ordun sua!!! Justitia in tara asta!pusa diar in folosul intereselor sua Mizerie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...