Petiție a locuitorilor din Breaza împotriva atacurilor urșilor

Data:

Petiție a locuitorilor din Breaza împotriva atacurilor urșilor: oamenii cer autorităților să intervină și afirmă că au ajuns să trăiască în frică. O petiție în acest sens a fost publicată online, fiind semnată de 136 de persoane.

„Cerem prefectului județului Prahova și autorităților responsabile să acționeze mai rapid pentru a proteja cetățenii orașului Breaza de atacurile urșilor! Este nevoie de măsuri urgente, care să oprească spaima pe care o trăiesc cetățenii orașului Breaza! Omul și natura trebuie să conviețuiască în armonie, nu în teroare.

Din păcate pentru cetățenii orașului Breaza, frica este sentimentul cu care trăiesc zi de zi: «Un localnic din Breaza s-a trezit cu un urs în curte» (15 septembrie 2023), «UN URS A APĂRUT, VINERI SEARĂ, ÎNTR-O GOSPODĂRIE DIN BREAZA. ISU A EMIS MESAJ RO-ALERT PENTRU ÎNTREAGA ZONĂ» (16 septembrie 2023).

Citește și: Cenzură și viol. Statul se face preș în fața extremismului, iar cei vulnerabili trebuie să se teamă

Este o situație care ne depășește pe toți, azi cel puțin a făcut prăpăd în mai multe locuri în zona Gurga, Carierei, Colonel Popovici, Caraiman, Strada Păcii azi după-amiază, este deja prea mult! Echipele de intervenție au venit marți seară au tras 3 focuri de armă și au plecat liniștiți ! Iar noi nu am dormit toată noaptea!”. se arată în petiția distribuită on line.

Locuitorii solicită ca autoritățile să dispună în regim de urgență:
-identificarea și relocarea urșilor care atacă gospodăriile;
-realizarea unui inventar al urșilor în toată zona;
-luarea de măsuri care să prevină alte atacuri;
-despăgubirea oamenilor care și-au văzut munca distrusă de aceste mamifere.

În România există în acest moment peste 8.000 de exemplare de urs brun, potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Din 2016 până în 2022, au fost ucise 444 de exemplare de urs brun din România.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related