Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Data:

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector. Cu șase plagiate și toate procesele intentate pierdute, pleacă în sfârșit de la conducerea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, scrie Revista 22.

Sancțiunile care prevăd degradarea academică, plus interdicția timp de cinci ani de a candida la orice funcție și de a participa în comisii, au determinat Ministerul Educației să nu valideze alegerea Ramonei Lile ca rector pentru al patrulea mandat, candidatura fiind ilegală.

Ultima zi din supraviețuirea timp de 12 ani a Ramonei Lile ca șef al unei instituții de învățământ academic a fost o zi de vineri, 26 aprilie 2024.

Citește și George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

Ministrul Fondurilor Europene nu a mai participat la eveniment

În ciuda faptului că alegerile recente din Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV) au arătat tendința de marginalizare a fostei rectorițe care n-a fost aleasă nici în Consiliul facultății, nici membru în Senat,

doamna Lile a ținut să facă o demonstrație de importanță, inaugurând o clădire destinată Facultății de Științe Economice, de care aparține.

Practic, o fostă școală a fost reabilitată și extinsă cu bani europeni.

La tăierea panglicii a fost invitat și ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, care a confirmat inițial participarea.

Ulterior a contramandat, probabil pentru a nu figura ca spălător de imagine pentru o plagiatoare dovedită.

Citește și Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici

Este a doua manifestare organizată pentru a se pune în valoare, prima fiind un raport făcut public în Sala Ferdinand a primăriei arădene, chiar în perioada alegerilor pentru funcția de rector, unde Ramona Lile a susținut un candidat perdant.

De menționat este că autoritățile arădene nu s-au disociat niciodată de cazul de impostură academică dovedit în instanță.

Și la tăierea demonstrativă de panglică au fost prezenți primarul Călin Bibarț, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, mitropolitul și episcopul.

Excepțiile merită menționate: fostul primar Gheorghe Falcă și europarlamentarul Vlad Botoș au declarat pentru presă că instituția și Aradul au de suferit cât timp Universitatea  „Aurel Vlaicu” (UAV) este condusă de o plagiatoare de notorietate.

Continuarea în Revista22


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: revista22.ro)

spot_imgspot_img
Brîndușa Armanca
Brîndușa Armanca
Ziaristă, scriitoare şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director timp de şase ani. Realizează rubrica Media culpa în revista „22” și continuă corespondențele la Radio Europa liberă. În afara sutelor de articole de presă, interviuri, emisiuni de radio şi televiziune care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat volume de media și a realizat filme documentare recompensate cu premii naționale și internaționale, iar activitatea culturală cu Distincția Academiei Române și cu o înaltă distincție culturală a din partea ministrului culturii ungar pentru diplomație culturală. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații ca GDS, Societatea Timișoara, AZIR/AEJ, ECREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...