Povesti suprinse de adolescenti intr-o expozitie de fotografie, intre 8 – 14 septembrie

Data:

Pixel. Comunitati in focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescentii din Alexandria sa experimenteze un alt fel de vacanta – ateliere de film incheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanti si ateliere de fotografie  al caror rezultat este o expozitie ce va putea fi vazuta intre 8 si 14 septembrie, la Centrul de Resurse in Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).

            Ce relatie au oamenii cu orasul in care locuiesc? Care sunt preocuparile, aspiratiile, provocarile lor? La ce viseaza adolescentii dintr-un oras mic ca Alexandria – sa ramana, sa plece? Unde vor sa se duca si cum e viata lor de zi cu zi pana ajung acolo? Ce ii face fericiti si sa sa simta in siguranta in comunitatea lor? PIXEL. Comunitati in focus, realizat in parteneriat cu Ideo Ideis, Festivalul National de Teatru Tanar care si-a sarbatorit anul acesta majoratul, a pus aceste intrebari si a explorat, alaturi de adolescentii din oras, raspunsurile la ele.

            Cu dorinta de a stimula curiozitatea adolescentilor din Alexandria si de a le oferi toate instrumentele de care au nevoie pentru a cerceta si transforma povestile comunitatii locale in imagini,  Pixel. Comunitati in focus a organizat doua ateliere, unul de fotografie, coordonat de Ioana Moldovan, si unul de film, coordonat de Tudor Platon (DOP), Cristian Georgescu (montaj) si Laurentiu Cotac (sunet), iar liceenii din Alexandria au realizat fotografii documentare si scurtmetraje care ilustreaza povesti din comunitatile lor.

            Tot in cadrul proiectului si continuand demersul Ideo Ideis de a lasa comunitatii un strop de inspiratie si dupa terminarea festivalului, artista Maria Zurbagiu a a adus culoare in doua murale pe zidurile a doua scoli din Alexandria.

            Creatiile foto realizate de Gaby Gigilice, Maria Puran, Andreea Gugiu, Andreea-Nicoleta Cernitu și George Gheorghe au constituit o expozitie ce a putut fi vazuta la Alexandria pe durata editiei aniversare a Ideo Ideis iar intre 8 si 14 septembrie pot fi admirate si de publicul bucurestean la Centrul de Resurse in Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).

            Scurtmetrajele create de Andreea Gugiu, Daria Stan, Isabel Zlotea, Vanessa Buga, Andreea Cernitu si Gheorghe-Mitrea Petru Alexis, curatoriate si adunate intr-un program intitulat Povesti din Alexandria, ce au putut fi vizionate tot in cadrul festivalului, vor mai putea fi vazute in luna octombrie in cadrul Laboratorului de dezvoltare personala si comunitara din Alexandria.

            Pixel. Comunitati in focus si-a propus ca, prin acest proiect pilot, ce poate fi cu usurinta transpus in orice alta localitate, sa implice adolescentii si sa le ofere o platforma prin care sa se poata implica activ in documentarea comunitatii in care traiesc si sa ofere o perspectiva proaspata asupra unui grup, unui oras, unei etape din viata.

* Proiect cultural co-finantat de AFCN.

** Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia administratiei fondului cultural national. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Presshub, B365.ro, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Revista Golan, Bookhub, Happ.ro, Semne Bune, Munteanu.

Vanner este un colectiv de creatori de teatru din Romania si Irlanda, format in Marea Britanie, in 2014. Crescand idei si proiecte artistice inovatoare, Vanner le vorbeste oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspat, actual, accesibil.

Website: https://wearevanner.com/. Noutati pe Facebook si pe Instagram.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...