Premieră națională în transplantul renal, la Cluj-Napoca

Data:

Premieră națională în transplantul renal, la Cluj-Napoca, la sfârșitul săptămânii trecute. Un pacient a fost supus unui al treilea transplant, după o așteptare de 7 ani pe dializă.

Intervenția chirurgicală de transplatare a celei de-a treia grefe renale a fost un succes, potrivit medicilor, și a fost prima dată când s-a realizat în țara noastră.

Efortul și devotamentul medicilor au făcut ca acest lucru să fie posibil și ca pacientul să trăiască o viață mai normală. Pe lângă acest pacient, o fetiță de 4 ani a fost supusă și ea unui transplant renal la Cluj:

„Azi, la 6 ani de la momentul în care soarta a făcut ca Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal să meargă mai departe, cu încă 519 transplanturi renale efectuate în acest interval, a sosit momentul de care ne era teamă, în care un pacient hiperimunizat cu două grefe renale implantate în alt serviciu medical, după o așteptare pe dializă de 7 ani a avut șansa să fie compatibil și acceptat ca potențial primitor de către centrul nostru. Intervenția chirurgicală de transplatare a celei de-a 3-a grefe renale a fost un succes, fiind pentru prima dată în țara noastră când se realizează acest lucru, doar datorită determinismului echipei ICUTR. Și cum un bine nu vine niciodată singur o altă pacientă aflată de 4 ani cu HD cronică a beneficiat de un transplant renal datorită bunăvoinței familiei donatorului și a echipei medicale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Efectuarea unui transplant nu înseamnă doar intervenția chirurgicală ci este un efort sinergic a medicilor nefrologi, imunologi ce selectează potențialii primitori, echipa de prelevare care se deplasează deseori în timpul nopții în alte orașe, echipele de anestezie și echipele de transplant care realizează sincron cele două intervenții de transplant și medicii care supraveghează postoperator și la distanță acești pacienți”, a declarat medicul Florin Elec.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: VIDEO cu momentul prinderii lui Buzatu. A fost blocat de procurori pe un drum pe jumătate asfaltat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ICUTR Cluj)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related