Primele licitaţii pentru Spitalul Regional Iaşi, cel mai avansat din ţară

Data:

Autorităţile centrale au intrat pe ultima sută de metri în lansarea primelor licitaţii în cazul Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi.

Conform calendarului asumat, procedurile ar urma să fie publicate săptămâna viitoare. Până atunci, luni, Consiliul Local (CL) va atribui un teren de 2.500 mp suplimentar faţă de suprafaţa pusă deja la dispoziţie pentru construirea SRU (12 hectare în Moara de Vânt). Terenul se află pe latura de sud-est a amplasamentului SRU, acolo unde va fi amenajată parcarea subterană care presupune o excavare la circa 9 metri adâncime.

Citește și De ce nu a fost arestat autorul unui atac armat din Suceava. Jaf de 1,2 milioane de euro

„Din cauza retragerii mici faţă de limita de proprietate, soluţia de sprijinire a excavaţiei este una extrem de costisitoare (pereţi mulaţi sau piloţi şi sprijinire prin elemente metalice), pe o lungime de 175 m. Pentru a optimiza soluţia de sprijinire şi costurile, proiectantul propune folosirea terenului din imediata apropiere a laturii de sud-est pentru a adopta soluţia de excavaţie print aluz, ceea ce ar duce la o economie importantă de timp şi fonduri publice”, se arată într-o adresă trimisă la Primărie de Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), autoritate centrală care gestionează proiectelor celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova. ANDIS a solicitat terenul pentru o perioadă de 2 ani, începând cu toamna acestui an atunci când vor demara lucrările pregătitoare pentru SRU. Mai multe, în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related