Semne bune pentru agricultori – primele tomate din sere au ajuns la vânzare

Data:

Anul 2023 ar putea fi unul bun pentru agicultori. Cel puțin așa preconizează reprezentanții Direcției penru Agricultură Botoșani.

Informațiile au fost făcute publice în cea mai recentă ședință a Colegiului prefectural de joi 25 mai a.c., în care s-a făcut și o scurtă analizată a celor trei programe derulate de Ministerul Agriculturii – Tomate, Usturoiul și Cartofi de consum.

Citește și Primele licitaţii pentru Spitalul Regional Iaşi, cel mai avansat din ţară

Cultivatorii s-au îndreptat spre legume de câmp şi solarii

Potrivit directorului Cristian Delibaș, pe toate cele 41.700 de hectare însămânțate în toamna lui 2022 cu grâu, secară, orz, orzoaică sau rapiță, culturile au răsărit în totalitate, iar în primăvara acestui an au fost arate și însămânțate în mare parte alte 221.280 hectare, cultivatorii îndreptându-se în principal spre legume de câmp și solarii (7.700 de hectare), mazăre (2.000 hectare), ovăz (3.400 hectare), orzoaică de primăvară (1.100 hectare) sfeclă de zahăr (3.100 hectare), floarea soarelui (43.000 hectare), sorg (80 hectare), cartofi (6.500 hectare), soia (17.000 hectare), porumb boabe (98.100 hectare), fasole boabe (1.000 hectare), usturoi (600 hectare), plante de nutreț (35.000 hectare), celelalte culturi acoperind cam 980 de hectare. Mai multe, în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.