Primesc amenințări cu violența fizică, expresii ale dorinței lor ca eu să mor, cam 2-3 pe săptămână

Data:

„Să sperăm că într-o zi nu te vei ma întoarce din Ucraina și hoitul să îți rămână acolo să te plângă Zelensky”. Mesaj primit de la Cosmin Valentin Stan – persoană reală, nu troll, suporter al F.C. Petrolul Ploiești;

Acesta este un mesaj privat, primit săptămâna trecută. Am primit trei asemănătoare doar săptămâna trecută, înainte de situația din weekend. Hai să discutăm un pic:

1. Într-o lume ideologizată și radicalizată, evenimentele violente sunt mult mai dese decât ne-am imagina.

Am văzut atâta moarte în Ucraina și atâta suferință produsă de oameni încât cine încearcă să spună că astfel de mesaje nu pot trece la un alt nivel, cel din online în offline, este doar naiv.

Violența ideologică, care nu are la bază enervarea de moment, ci cea care este condusă de o idee, de un crez, de o convingere, este cea care are mult mai mari șanse să se transforme din amenințare în realitate, pentru că este una pur irațională. Are în spate pasiune.

2. În mesageria privată primesc amenințări cu violența fizică, expresii ale dorinței lor ca eu să mor, în medie, cam 2-3 pe săptămână.

Acum vă rog să le înmulțiți cu vreo 75 de săptămâni (de la începutul războiului) și să vă gândiți că media de mesaje de amenințare, de dorință cu moartea în mesageria privată, sunt în medie cam 3-4 pe săptămână de la persoane identificabile și în total cam 10, dacă adun și profilurile false.

În comentarii, de la troli, cam 10 pe săptămână și cam 2-3 de la persoane identificabile.

– Asta înseamnă un bombardament constant de aproximativ 30 de amenințări în privat pe lună;

– Public, înseamnă un bombardament de amenințări și dorințe de moarte și jigniri și publice de aproximativ 13-15 pe săptămână sau aproximativ 50 pe lună.

În total, de la începutul războiului am primit amenințări, dorințe de a muri într-un număr de aproximativ 600 (ȘASE SUTE). Din acest număr exclud mesajele care sunt jignitoare de tipul ești un pr0st, ești un naz*st, ești un trădător de țară etc., pentru că ajungem la peste 1.000 de mesaje (într-un an și jumătate).

Citește și: Ce înseamnă pentru România intrarea în OECD. Și când se va întâmpla

3. Într-un an și jumătate, singurul lucru pe care l-am făcut este să încerc aduc cu ajutorul vostru alinare și să duc produse care să ajute la salvarea de vieți în Ucraina, țară invadată de Rusia.

Pentru asta am donat salvări, care au salvat deja zeci, sute de vieți. Am dus în mijlocul lui ianuarie, în mijlocul Bakhmutului, la 500 metri de trupele Wagner, o mașină de pompieri, pentru brigada de acolo;

Am donat o salvare spitalului multidisciplinar din Storojenetz, unde peste 40% din stafful medical este vorbitor de limba română și care acum salvează vieți ale românilor din Ucraina.

Am dus peste 20 de mașini soldaților ucraineni care se luptă cu invadatorii ruși și mor acolo.

Am construit un Complex Medical Mobil, numit după un prieten furat de moartea rusă în Ucraina, Oleg Gubal, care va salva sute de vieți.

Am dus zeci de generatoare de putere medie în iarnă, pentru civili și soldați, pentru a trece peste frigul generat de bombardarea infrastructurii civile a ucrainei de către Rusia.

Am trimis o parte și urmează următoarea parte de ajutor pentru repararea pricipalei stații de apă din Herson, pentru ca 120.000 (o sută douăzeci de mii) de oameni să aibă acces la apă potabilă.

Am extras civili din Bakhmut în timpul bombardamentelor de acolo, care poate altfel azi nu mai erau în viață (în opinia lor nu ar mai fi fost).

Am donat zeci de tone de alimente în localități ca: Sloviansk, Bakhmut, Izium, Veliky Burkuk, Kostynatinivka, Chasiv Yar, Oskil, Kramatorsk și multe altele ale căror nume nici nu le știu scrie.

Toate acestea din donațiile voastre, ale unor români de aici și din Republica Moldova. De asta am spus că nimic nu s-ar fi putut întâmpla fără voi.

4. Vă mai dau câteva mesaje DOAR din ultima săptămână, primite în privat și pe Facebook, în comentarii directe.

Repet, doar în ultima săptămână! Nu de acum o lună, nu de acum 6 luni:

„Păcat că n-a ars cu tot cu jegul ăsta usr-ist” – Fane Rădullescu din Drăgășani (persoană reală, nu troll)

„Să știi că voi dona pentru primul tău parastas. Hai cu Slava?” – Bodnarencu Marian – Constanța (persoană reală, nu troll)

„Ăla micu [eu] mai întoarce de pe front?” […] „Sincer, nu” (răspuns la „Vrei?”) – Nicolae Velicu – Gherăești, Galați.

„Sper să crepați împreună și deodată” – Adrian Mihai Vaida – șofer la GOLYO TOURS Csokibus.

„Radu Hossu […] îți povestim noi la primul parastas”. – Marius Avadenei (i-am dat block înainte să mă uit de unde era, dar era cont real, poze cu familia etc).

Instagram: „Hai la interval coaie baga mi-aș pu*a in ma-ta” – elev de liceu (nu dau nume, ca să nu afectez nici prestigiul liceului, nici familia copilului)

Aceastea sunt doar o parte din cele 600 de amenințări cu moartea voalate sau directe, din năzuințele conaționalilor noștri ca eu să mor pentru că am ajutat nu un regim, pentru că nu o fac pentru Zelensky, nu o clasă politică, ci pentru că alături de voi mi-am dorit să putem să facem un lucru bun pentru oamenii cei mai în nevoie de acolo: militarii care luptă cu un curaj impresionant și inspirațional.

Acestea sunt doar o parte din cele o mie de mesaje care includ și jigniri la adresa familiei, iubitei mele, la care sunt supus constant și despre care am vorbit mult mai puțin decât poate ar fi trebuit, iar când am vorbit, am făcut-o pentru că într-adevăr simțeam că oricând cineva, un individ ideologizat și cu ușoare probleme de stabilitate emoțională, într-o seară, îmi va da cu o rangă în dinți. Eu nu exclud o astfel de posibilitate, ca să fie clar.

Citește și: A lăsat gravidă o elevă de la școala specială. Profesorul a fost dat afară abia după 5 ani

5. Sunt conștient că asta înseamnă lupta pe frontul infromațional.

Vorbele sunt „gloanțele”, așa că oricine încearcă să mă acuze că îmi folosesc vorbele pentru P.R. înseamnă că înțelege superficial sau deloc lupta pe care mi-am asumat-o și pe care o port alături de oamenii de aici.

Problema este ca aceste vorbe, frontul informațional, să nu treacă în tărâmul realului, căci, avem un partid extremist, AUR, care instigă la ură, prin tot ceea ce fac membrii săi în online și offiline.

Am vrut să vă împărtășesc aceste lucuri acum, când evident că emoțional sunt afectat după ceea ce mi s-a întâmplat în weekend.

Acum vă rog doar să vă imaginați că primiți acel tip de mesaje în mesagerie sau în comentarii, în fiecare zi. Zi de zi. De peste un an și jumătate. Pentru că donați ambulanțe, duceți o mașină de pompieri în mijlocul iadului, donați tone de ajutoare, construiți un spital mobil și pentru că susțineți o națiune victimă a unei agresiuni.

Vă rog să faceți acest exercițiu de imaginație și să-mi spuneți în comentarii opinia.

P.S. Slava Ukraini!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
4 COMENTARII
  1. Christopher Hitchens întrebat fiind la o conferință, după diagnosticul de cancer, ce mai face, a răpuns simplu că moare. La rumoarea publicului a replicat și mai simplu – Și voi la fel.
    Toți murim, așa că îndemnurile la deces prematur sunt naive. Plus că românii n-au arme de foc, ca rușii, așa că stai liniștit.

  2. D-le Hossu, ” dupa vorba, dupa… barba” (doar o parafrazare), pari a fi inca tanar, probabil ca peste 30 ani in urma as fi reactionat la fel, dar daca imbatranesti (ceace-ti urez, sa imbatranesti insa sanatos*, altfel nu prea se merita) o sa intelegi ca specia umana este cel mai perfid animal , cel putin de pe aceasta planeta(daca nu chiar din Univers), si ca nu trebuie sa te superi prea mult, dar se merita sa stai in garda, pentru ca da!, indivizii cu pasiune(ideologizati- mai ales religios), sunt dintre cei cu cea mai putina cultura generala si cu cel mai redus IQ, tocmai pentru asta sar -automat- la amenintzari, pentru ca nu sunt nici macar in stare sa-si exprime frustrarile in analize care sa te demoleze, sau -macar- sa te faca sa gandesti de 2 ori, daca mai continui ceace faci… Asta spun din proprie experienta, avuta cu „oameni” , aparent cu carte, inelectuali( de fapt falsi), ziaristi, etc ., care pe pagina ziarului AZI, (la articolele lui octavian stireanu**), primeam exact acelasi fel de amenintari (sper sa mori in suferinta”, etc.) si asta doar pentru ca imi spuneam parerea, ca ex., ca ion iliescu este doar un alt criminal genocidal si cel care a mosit regimul mafiotic post-comunist… Ulterior interveneau alti colegi( de pe la fostele ziare comuniste), ai lui stireanu, in numar de 5-6(haita), cu nume si prenume, care-l aprobau pe „bebica”( marlanul de serviciu), care -ulterior- ca sugestie, s-a spus ca era insasi autorul articolelor, o. stireanu, cel care-l apara asiduu pe iliescu si fostul sistem, prin care- se stie- s-a „facut om”(!!!)…In sfarsit, un alt sfat, daca poti, monitorizeaza-i pe cei care-ti ureaza „de moarte” si vei nota ca acestia o sa moara inaintea ta***, regula (generala) este ca idiotii mor prematur ***(sub 65 ani-lasam la o parte exceptiile), tocmai pentru ca acesti indivizi secreta prea multa fiere, care-i omoara , din interior)…(*in „My Generation”- The Who- exista un vers,” I wish I die before I get old”, si -cum am zis-f. valabil pentru Romania- mai bine mori mai timpuriu, decat sa „traiesti” in azilele groazei, tipic romanesti…///** ulterior comentariile erau sterse, si -dupa un timp- a disparut toata pagina!!! Ce stire!///***- cam 30 de ani in urma, la fel eram „urat” in acelasi fel de cativa indivizi, se pare ca amandoi au mierlit-o, sunt sigur de Jenel zis si Mysticu, caruia i-am dedicat cateva versur, de gasit pe „Poeziile. com, la „Noaptea Petuniilor”- Junnel-Colectie Mystica, I, II, III, IV si V-in lucru -de ani!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Populismul şi obsesiile extremiste | Puterea a Cincea

Populismul şi obsesiile extremiste par să renască, după o...

Presa în campanie: fără însemne publicitare, dar cu atacuri gratuite | Revista22

Presa în campanie: fără însemne publicitare, dar cu atacuri...

Iohannis și hoții de 1 milion de euro

Iohannis și hoții de 1 milion de euro. Nu...

Pe cine interesează protestele studenților americani despre Gaza

„Am fost un dobitoc”, a fost concluzia la care...